Novak će biti najbolji teniser u istoriji!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2011, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak će biti najbolji teniser u istoriji!

Srpski teniser Novak Đoković na putu je da postane najbolji igrač u istoriji belog sporta, smatraju naši stručnjaci nakon Đokovićeve maestralne pobede nad Rafaelom Nadalom u finalu masters turnira u Madridu!

 Osvajanjem šeste titule u sezoni, a druge na Nadalovoj omiljenoj podlozi, Nole je otklonio svaku nedoumicu oko toga ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najdominantniji teniser u ovom trenutku, a ukoliko nastavi sličnim tempom, nema sumnje da će ubrzo postati i jedan od najvećih igrača svih vremena!

Sa još najmanje pet godina vrhunskog tenisa pred sobom, a sa već 24 trofeja u svojoj riznici, Đoković svakako predstavlja budućnost svetskog tenisa, uz sveopšti konsenzus da je samo pitanje vremena kada će i zvanično preuzeti prvo mesto na ATP listi.

Ako se ima u vidu da je Rodžer Federer na "izlaznim vratima", a da Rafael Nadal više nije tako nepobediv na šljaci, nije teško doći do zaključka da Novakovo vreme tek dolazi, kao i da su povrede sada jedina prava opasnost za našeg tenisera.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ističe da je Đoković otvorio novo poglavlje u svojoj karijeri i da je na pravom putu da postane jedan od najboljih u istoriji ovog sporta.

"Pre nekoliko godina tako se govorilo o Federeru, onda se u tom smislu nametnuo i Nadal, ali nakon prvog dela 2011. godine čini se da će Novak ubuduće biti u prvom planu. Ovo što je on uradio, tih šest titula i 32 vezane pobede, to je bez presedana u novijoj istoriji tenisa i dobar pokazatelj ko će od sada voditi glavnu reč na ATP turu. Onako pobediti Nadala na šljaci, i to pred njegovim navijačima u Madridu, od toga ne može mnogo bolje. Već sam rekao Novaku da je preskroman u svojim izjavama. On je u ovom trenutku sigurno najbolji teniser na svetu, a ako ovako nastavi, biće i jedan od najvećih u istoriji, ako ne i najveći", kaže Obradović.

Slično mišljenje ima i Radmilo Armenulić, ugledni teniski stručnjak i nekadašnji selektor nacionalnog tima, koji priznaje da bi kao trener imao velikih problema kako da pripremi taktiku protiv Noleta.

"Ako ovako nastavi, ako ga povrede zaobiđu, nema nikakve sumnje da Novak može da bude jedan od najboljih u istoriji tenisa. U ovom trenutku on ima nepune 24 godine, što znači da je pred njim još najmanje četiri ili pet godina vrhunskog tenisa, mada će titule moći da osvaja i u 30. godini. Pokazao je dominaciju kakva se ne viđa tako često u bilo kom sportu. Jedna druga stvar me takođe fascinira. Kao teniski trener, ne znam šta bih rekao svom igraču kada bi morao da igra protiv ovakvog Đokovića! Novak je postigao balans, usavršio je nekoliko različitih stilova koje po potrebi menja i više puta u toku jednog meča, tako da je jako teško izabrati taktiku koja bi dala rezultate", ističe Armenulić.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.