Novak: Počastvovan sam što sam ušao u istoriju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Počastvovan sam što sam ušao u istoriju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je počastvovan što je mogao da uđe u istoriju današnjom pobedom u finalu Otvorenog prvenstva Australije sa Rafaelom Nadalom, ali i da mu je žao što je neko morao da izgubi.

"Rafa, ti si jedan od najboljih igrača svih vremena i najpoštovanijih igrača trenutno. Danas smo ušli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u istoriju, a, nažalost, ne mogu da postoje dvojica pobednika", rekao je Đoković posle pobede nad Nadalom u pet setova i skoro šest sati igre.

Đoković je pobedio sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5:7), 7:5 i tako osvojio svoj treći Australijan open i peti grend slem.

"Nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih finala. Hvala svima...Privilegovan sam što stojim pored jednog od najboljih sportista svih vremena", kazao je Đoković na terenu po preuzimanju trofeja.

Nadal je sportski podneo poraz u epskom finalu.

"Moram da čestitam Novaku, on i njegov tim su uradili fantastičan posao. Igraću tenis još mnogo godina i vraćaću se ovde. Uprkos porazu, ovo je fantastičan početak sezone. Proveo sam fantastične dve nedelje, a ovaj meč nikad neću zaboraviti", kazao je Nadal.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.