Novak: Neke zemlje se bolje nose sa virusom nego druge

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 17:02

Novak: Neke zemlje se bolje nose sa virusom nego druge

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ne mogu da se porede situacije u Srbiji i u ostalim zemljama sveta što se koronavirusa tiče, kao i da se pri organizaciji turnira držao mera koje je Vlada propisala.
Nemački novinar pitao je Đokovića kako gleda na to što se mnogi čude da se u Srbiji igra tenis.

"Definitivno su drugačije okolnosti, to svi osećamo. U Srbiji su drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mere u odnosu na SAD i Veliku Britaniju. Teško je pričati o nekom internacionalnom standardu i šta bi uopšte bio internacionalni standard? Mi u regionu imamo solidan uspeh sa koronavirusom. Mnogo života je izgubljeno i užasno je šta se desilo, ali život mora da nastavi da ide dalje. Možda se neke zemlje bolje nose nego druge u ovoj situaciji", rekao je Đoković.
Najbolji teniser sveta istakao je da je cela ideja u vezi sa organizacijom turnira bila njegov san.
"Teniski savez Srbije, kao i Hrvatske, svi su uložzili napore da se održi turnir. Važno je sagledati situaciju sa svih strana. Različiti su uglovi za kritiku, ja sam se držao stvari koje je naša Vlada rekla i propisala. Iskoristili smo priliku, možda će neki reći da je ovo riskantno i opasno, ali jasno je da su drugačije stvari ovde nego u Sinsinatiju", naveo je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.