Novak Đoković šesti najplaćeniji sportista na svetu!

Izvor: Scandal.rs, 09.Jun.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković šesti najplaćeniji sportista na svetu!

U proteklih 12 meseci 100 najplaćenijih sportista zaradilo je 3,15 milijardi dolara. Listu magazina “Forbs” predvode fudbalski asovi Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, a najbolji teniser sveta Novak Đoković zauzeo je šesto mesto sa zaradom od 55,8 miliona dolara.

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << teniser je ostvario fantastičan karijerni uspeh osvajanjem “Rolan Garosa”, a to mu je osim profesionalnog dostignuća donelo i veliku zaradu. Forbs navodi da je Đoković u proteklih 12 meseci inkasirao 55,8 miliona dolara, od čega 21,8 od nagrada i 34 miliona od sponzorstava.

Uspešna prošla godina, dva osvojena grend slema ove godine i stalni boravak na prvom mestu ATP liste doprineli su postizanju uslova za vredne bonuse od sponzora, koji uključuju “Juniklo”, “Adidas”, “Hed”, ANZ, “Pežo” i “Seiko”.

Čelnu poziciju Forbsove liste najplaćenijih sportista zauzeo je Kristijano Ronaldo, zaradivši 88 miliona dolara u proteklih 12 meseci od plate, bonusa i sponzora. Ronaldo je tek drugi timski sportista (posle Majkla Džordana) koji je zauzeo prvo mesto na listi.

Ugovor sa Real Madridom mu godišnje donosi više od 50 miliona dolara, a od reklama i sponzora 32 miliona dolara.

Njegov kolega Lionel Mesi prati ga za samo nekoliko miliona zaostatka. Argentinskoj superzvezdi na bankovni račun je “leglo” 81,4 miliona dolara, od čega 28 miliona od sponzora.

NBA zvezda Lebron Džejms zaradio je 77,2 miliona dolara, što i nije začuđujuće kada se ima u vidu da je krajem prošle godine “Najki” prvi put od svog osnivanja potpisao doživotni ugovor sa jednim sportistom.

Ispred Đokovića se još nalaze Rodžer Federer, sa 67,8 miliona, i Kevin Durant sa 56,2 miliona dolara. Najveći Novakov rival još ima vredne ugovore sa sponzorima, a pomogla su mu i četiri odigrana meča u Indijskoj premijer teniskoj ligi krajem prošle godine.

Đokovića na listi prati igrač američkog fudbala Kem Njuton (53,1 milion), golferi Fil Mikelson (52,9) i Džordan Spit (52,8) i “crna mamba” Kobi Brajant sa 50 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.