Novak Đoković otkrio tajnu svog uspeha, fanovi preneraženi

Izvor: Njuz.net, 04.Nov.2010, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković otkrio tajnu svog uspeha, fanovi preneraženi

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeŠokirao fanove

BEOGRAD, 4. novembar 2010, (Njuz) - Fanovi Novaka Đokovića i dalje ne mogu da dođu sebi nakon izjave koje je slavni teniser dao u intervjuu za časopis „Gloria“ prethodne nedelje. Na pitanje o tome šta misli da je tajna njegovog uspeha, Đoković je odgovorio: „Jednim malim delom možda talenat, ali devedeset >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << devet posto uspeha sigurno čine rad, treninzi, disciplina i velika odricanja“.
Komentari, pisma čitalaca, i pozivi na linč nekadašnjeg idola mladih i dalje pristižu od besnih bivših obožavalaca. Razlog tome je razočarenje koje su mnogi osetili nakon što se otkrilo da Novakova tajna zapravo leži u napornom višegodišnjem radu umesto u talentu, sreći, ili bogom danom daru.
Većina fanova se slaže kako je Novakov imidž „veselog šaljivdžije koji za divno čudo stvarno dobro igra tenis“ zauvek uništen. Retko ko je spreman da prihvati da su svi uspesi koje je Novak do sada postigao zapravo rezultat svakodnevnih mukotrpnih višesatnih treninga. Ispostavilo se da nebrojeni kilometri koje Đoković pretrči svakog dana igraju presudnu ulogu u održavanju njegove kondicije umesto, kako se do sada verovalo, da je jednostavno rođen takav.
- Ako je to istina, onda to znači da bi svako ko jednostavno svakog dana od svoje pete godine pretrči 10 kilometara, trenira po četiri sata, pazi na svoju ishranu, leže na vreme, ne konzumira alkohol i cigarete i ustaje rano da bi preplivao pet kilometara mogao da bude dobar u tenisu. Ja jednostavno odbijam da poverujem da je to tako. Po čemu je onda taj Đoković drugačiji od mene ili bilo koga drugog, stoji u jednom od pisama koja su stigla u našu redakciju.
Ova afera preti da ugrozi imidž mnogih poznatih sportista koji su do sada uspevali da sakriju od svojih fanova da ključ uspeha zapravo leži u hiljadama trbušnjaka i sklekova, stotinama pretrčanih kilometara, odricanjem od masne hrane, gaziranih pića i cigareta, vojnički strogoj disciplini i čeličnoj volji umesto u božijoj intervenciji, pukoj sreći ili tek tako.
Jedan deo fanova je ipak i dalje uz Novaka jer smatraju kako je njegov talenat za imitiranje drugih tenisera 'bogom dan' i kako mu u tome hiljade zgibova i čučnjeva ne bi mogli pomoći.
Viktor Marković
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.