Izvor: Beta, 14.Sep.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal može da bude najbolji teniser u istoriji

NJUJORK, 14. septembra 2010. (Beta-AP) - Najbolji srpski teniser Novak Djoković nije uspeo da osvoji Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku, pošto ga je u ponedeljak uveče u finalu savladao prvi igrač sveta, Španac Rafael Nadal, sa 3:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4, 6:2).

Ovo je Nadalu prva titula na Otvorenom prvenstvu SAD, treća za redom na grend slem turnirima ove godine i deveta ukupno. On je tek sedmi teniser u istoriji ovog sporta koji je osvajao titule na svim grend slem turnirima.

Djoković smatra da Nadal ima potencijal da postane najbolji teniser svih vremena. "Nadal igra svoj najbolji tenis na tvrdoj podlozi. Veoma je poboljšao servis, brz je, kao i uvek dobar je sa osnovne linije", rekao je Djoković.

"Nadal... napreduje svakog dana, svake godine. To je frustrirajuće. Svaki put kada igram s njim, on je bolji. Takodje, on je psihički jak i posvećen sportu. Ima sve što je potrebno da bude najbolji", rekao je Djoković.


Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal može da bude najbolji teniser u istoriji

Izvor: NaDlanu.com, 14.Sep.2010

NJUJORK, 14. septembra 2010. (Beta-AP) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku, pošto ga je u ponedeljak uveče u finalu savladao prvi igrač sveta, Španac Rafael Nadal, sa 3:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4, 6:2). Ovo je Nadalu prva titula na Otvorenom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Nadal o Federeru: Ne verujem da ću ga prestići

Izvor: Blic, 15.Sep.2010, 00:10

Rafael Nadal je nakon ulaska u istoriju i kompletiranja Grend slema rekao da ne veruje da će prestići rekord Rodžera Federera...Španac se pridružio odabranom društvu od šest teniskih legendi i postao najmlađi igrač koji je osvojio sva četiri prestižna teniska turnira, a novinare je odmah zanimalo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.