NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU PROTIV FERERA

Izvor: Kurir, 10.Okt.2010, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU PROTIV FERERA

PEKING - Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Kine u tenisu pošto je jutros u Pekingu savladao Amerikanca Džona Iznera sa 7-6 (7-1), 6-2.

Početak meča nije nagoveštavao prilično laku pobedu Đokovića. Već na startu Izner je napravio brejk, a onda izuzetno snažnim servisima stekao prednost od 2:0. Stekao se utisak u tim trenucima da je Đoković nedovoljno zagrejan i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mu trebati malo više vremena dok potpuno ne "uđe u meč".

Takva predviđanja počela se da se obistinjuju posle vođstva Iznera od 3:1, kada je Đoković "vezao" tri gema i poveo sa 4:3. Do kraja prvog seta svaki teniser je iskorišćavao svoj servis i ušlo se u taj brek koji je dobio sa 7-1.

Posle tog prvog seta situacija na terenu se u potpunosti promenila. Izner je izgubio samopouzdanje, dok je kvalitet Đokovićeve igre rastao iz poena u poen. Epilog svega bila su još dva brejka Đokovića i, naravno, lako dobijen drugi set sa 6:2.

Đoković je posle meče izjavio da je pobedu nad Iznerom ostvario zahvaljujući dugoj razmeni udaraca, kojom je sprečio Amerikanca da preuzme kontrolu u meču.

"Znao sam da će ključ za pobedu u današnjem meču biti dobar ritern i duga razmena lopti", izjavio je Đoković. Drugi teniser sveta je dodao da je Iznera namerno "držao daleko od mreže", kako mu ne bi dozvolio da preuzme inicijativu.

"Nisam mu dozvoljavao da dođe na sredinu terena i da se približi mreži, da mu ne bih dao šansu da preuzme kontrolu", objasnio je Đoković taktičku "varijantu" kojom je savladao Amerikanca.

Protivnik srpskom teniseru u sutrašnjem finalu biće David Ferer iz Španije, koji je pobedio Ivana Ljubičića sa 2.1

Taj meč počinje u 12,30 sati po našem vremenu.

Ukoliko i sutra pobedi, Đoković će osvojiti 18. ATP turnir u karijeri i postati tek drugi teniser u istoriji Otvorenog prvenstva Kine koji je uspeo da odbrani titulu. Pre njega to je učinio samo Švajcarac Rodžer Federer, koji je u Pekingu pobeđivao 2003, 2004. i 2005. godine.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.