NOVAK ĐOKOVIĆ POTOPIO HRVATE

Izvor: Kurir, 12.Jul.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK ĐOKOVIĆ POTOPIO HRVATE

Neosvojiva tvrđava? Malo sutra!

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće u polufinalu najjačeg nacionalnog takmičenja pošto je usred Splita savladala Hrvatsku. Odlučujući poen Srbiji doneo je Novak Đoković, koji je sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:2) izašao na kraj s Marinom Čilićem.

Nole je apsolutno dominirao terenom u Spaladijum areni, kontrolisao meč od prvog do poslednjeg poena i posle dva i po sata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << igre, maestralnim drop-šotom sa mreže, završio posao i Srbiji doneo prvo polufinale Dejvis kupa, u kojem nas očekuje duel sa Česima (17-19. septembar) u Beogradu. Iako je tokom meča bilo poprilično „vruće“ na tribinama, Đoković i Čilić su burnim aplauzom ispraćeni sa splitskog terena.

Najbolji srpski igrač izjavio je da mu je ovo najbolji meč u karijeri, jer je svojoj zemlji doneo plasman u polufinale Dejvis kupa.

- Najbolji meč u životu, jer kad igraš za svoju zemlju, to je poseban osećaj. Plasirali smo se u polufinale Dejvis kupa, što je najveći uspeh u istoriji srpskog tenisa. Idemo korak po korak i sada treba da razmišljamo samo o Češkoj, jer ih dočekujemo u našoj zemlji, što može da bude velika prednost. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti uspeh baš kao i Hrvatska kada je osvojila Dejvis kup 2005. godine - kazao je Đoković.

Drugi igrač sveta osvrnuo se i na napad na njegov oca, istakavši da je najvažnije da je sve prošlo bez većih incidenata.

- To je bila situacija na koju nije moglo da se utiče. Ti ljudi koji su napali mog oca hteli su da izazovu incident, ali na sreću svih nas, to se nije desilo. U svakom slučaju, to njima ide na dušu. Što se tiče publike, mogu vam reći da oni stvarno pomažu domaćoj ekipi, za nas je sve to bilo novo, jer nikad nismo imali priliku da igramo u takvom ambijentu. Imali smo sreće da nismo ušli u neizvesnu završnicu, u kojoj bi nam bilo teško da igramo pred takvim navijačima.

Novak Đoković je na insistiranje hrvatskih novinara rekao šta će mu ostati u sećanju posle boravka u Splitu.

- Prvi dan, kad smo za ručkom jeli brancin, lignje i pili vino. U životu nikad nisam tako nešto jeo. Takođe mi se sviđa hrvatska obala, i velika je sreća da imate tako nešto.

Novak Đoković je rekao da se još nije čuo sa Nikolom Pilićem, ali da su sve njegove savete dobijali od selektora. On je dodao da će se u najskorije vreme čuti s njim.

Boba: Kupaću se go ako treba

Prvi čovek srpskog tenisa Slobodan Živojinović izjavio je da će i go, ako treba, skočiti u bazen zbog plasmana Srbije u polufinale Dejvis kupa.

- Ako treba, i go ću da se skinem i skočim u bazen. To je najmanji problem, najvažnije da smo se mi plasirali u polufinale Dejvis kupa. Nebitno je moje kupanje, sve prihvatam, jer smo ostvarili cilj - kazao je Živojinović.

Podrška tridesetak Srba

Poslednjem danu Dejvis kup meča između Hrvatske i Srbije, osim familije Đoković, prisustvovali su prvi čovek Telekoma Srbija Branko Radujko sa suprugom, kao i voditelj TV Pink Milan Kalinić. Treba istaći da su Srđan Đoković, njegov najmlađi sin Đorđe i Radujko bili najvatreniji navijači srpske reprezentacije.

Za razliku od prvog dana, kad je otac našeg najboljeg tenisera imao verbalni sukob sa domaćim navijačima, ovaj put je sve proteklo u najboljem redu, verovatno zbog toga što je deo tribina s našim navijačima imao obezbeđenje. Srbiju je u Splitu bodrilo oko 30 navijača.

Đokovićev najlepši navijač bila njegova devojka Jelena, koja je sve vreme bila uz njega i davala mu podršku zajedno sa saigračima iz reprezentacije. Očigledno da je našem najboljem teniseru to bio dodatni motiv da pobedi Marina Čilića.

Mirnije nego inače

Uobičajeni navijački folklor „Pogodi četnika u glavu“, „Ubij Srbina“ i „Cigani, Cigani“ mogao je da se čuje i juče u Spaladijum areni, ali treba reći da je to bilo pojedinačno skandiranje, koje je normalno kad igraju timovi iz Srbije i Hrvatske. U pauzama između gemova puštane su pesme Marka Perkovića Tomsona, kao i grupe Nered.

Dejvis kup

Četvrtfinale


Hrvatska - SRBIJA    1:4

Rusija - ARGENTINA    2:3

Čile - ČEŠKA    0:3

FRANCUSKA - Španija    5:0

Polufinale

17-19. septembar

Srbija - Češka

Francuska – Argentina

Hrvatska – Srbija 1:4

Ljubičić - Đoković    0:3

ČiliĆ - Troicki    3:0

Čilić/Dodig - Zimonjić/Tipsarević    0:3

Čilić - Đoković    0:3

Veić - Tipsarević    0:2

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.