Mrzim plavu šljaku i neću da igram na tome

Izvor: RTS, 12.Maj.2012, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrzim plavu šljaku i neću da igram na tome

Novak Đoković nije krio razočarenje porazom u četvrtfinalu turnira u Madridu. Najviše zamerki, očekivano, bilo je na račun same podloge na kojoj se ove godine igra turnir. Ovde ne možete da predvidite kako će se lopta odbiti ili kuda će otići. Mogu da rade šta god hoće, ali mene ovde neće biti sledeće godine ako ostane ova podloga, istakao je Đoković.

Najbolji teniser sveta Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đoković izjavio je posle eliminacije sa mastersa u Madridu da što pre želi da zaboravi celu ovu nedelju, i posebno plavu šljaku.

Đoković je u četvrtfinalu turnira izgubio od Janka Tipsarevića, koji je posle sat i 42 minuta igre slavio sa 2:0 u setovima.

"Želim što pre da zaboravim ovu nedelju i pređem na terene sa pravom šljakom. Bilo mi je potrebno sedam dana da se naviknem na novu podlogu, koliko je moguće prikažem pristojan nivo tenisa i pobedim nekoliko mečeva. Vrlo je jednostavno, plava šljaka nije za mene", poručio je Đoković, dodavši:

"Ovde ne možete da predvidite kako će se lopta odbiti ili kuda će otići. Mogu da rade šta god hoće, ali mene ovde neće biti sledeće godine ako ostane ova podloga".

"Doneli su odluku bez da su konsultovali igrače, tako da je ovo nešto što mora da se menja što pre. Organizatori turnira su uradili svoj posao, oni se vode svojiminteresima i ne treba ih zbog toga kriviti. Oni se bore za neka svoja prava", rekao je Đoković, da bi nastavio:

"Krivica je onih ljudi koji su im tako nešto dozvolili, koji su im dozvolili da urade tako nešto. Ovo je jasan primer kako sistem ne radi u korist samih igrača", zaključio je Đoković.

Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od skoro četiri miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.