Monte Karlo uživo: Brejk u pravi čas

Izvor: RTS, 17.Apr.2013, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monte Karlo uživo: Brejk u pravi čas

Đoković - Južni 1:1 (4:6;6:1;5:4) Treći set počeo brejkom Novaka Đokovića. Sa dva uzastopna brejka Đoković osigurao izjednačenje na 1:1 u drugom setu.

16.03 - Kada je sve izgledalo da ide kako treba po našeg tenisera Južni vraća brejk za 3:3 u trećem setu. Nešto nervoznija igra našeg tenisera. 

15.41 -Već na startu trećeg seta Novak Đoković oduzima servis Mihaila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Južnog i vodi sa 1:0. 

15.33 - Novak osvaja i drugi brejk i uvećava vođstvo na 5:1 u drugom setu a potom dobija svoj servis i stiže do 6:1 a time i do 1:1 u setovima . 

15.18 - Novu brejk šansu Đoković uspeva odmah da iskoristi i povede sa 3:1 u drugom setu.

15.08 - Sa 15:40 Južni pruža veliku šansu Đokoviću da dođe do brekja, ali Novak ne koristi tu priliku i stiže se do 1:1. 

15.00 - Najbolji teniser sveta odličnom i povremeno vrlo atraktivnom igrom osvaja svoj servis na početki drugog seta. 

14.56 -Na 5:4 Južni servira za set i uspeva da realizuje stečenu prednost na početku meča osvojivši prvi set sa 6:4. 

14.48 - Novak Đoković uspeva da servis Južnog dobije bez izgubljenog poena, vrati jedan brejk i smanji na 3:5. 

14.43 - Novak brzo dobija svoj servis za 2:5 i Južni servira za prvi set. 

14.40 - Odličnom igrom Južni osigurava prednost i vodi sa 5:1. Đoković servira za ostanak u setu. 

14.36 - Malo agresivnijom igrom Đoković uspeva da dobije svoj servis i smanji na 4:1.

 

14.29 - Posle vođstva od 40:0, Đoković dozvoljava protivniku da izjednači, dobije i drugi brejk i povede sa 3:0. 

14.23 - Južni uspeva da dobije svoj servis iako je Novak zapretio vraćanjem brejka. 

14.18 - Zahvaljujući nizu neiznuđenih grešaka koje je načinio u druhom delu svoj gema, Novak Đoković dozvoljava Mihailu Južnom da načini brejk i povede sa 1:0.

 

14.12 - Počeo meč. Novak Đoković  prvi servira. 

14.05 - Đoković i Južni izašli na zagrevanje. Na isrom terenu, nekoliko minuta ranije, završen meč rafaela Nadala i Marinka Matoševića koji je Nadal dobio sa 2:0 (6:1,6:2).

Neočekivano Mihail Južni na samom početku meča uspeva da dođe do vođstva od 3:0.Više svojim greškama nego veštinom protivnika, Đoković gubi svoj servis na startu meča, ali se u igri ne primećuju posledice povrede.

Na kraju prvog seta Mihail Južni uspeva da realizuje prednost stečenu na početku meča i osvojivši prvi set sa 6:4, vodi sa 1:0.

Drugi set počeo sigurnom igrom Novaka Đokovića koji bez većih problema dobija svoj servis, ali ne uspeva da iskoristi brejk šansu na servis Južnog. Na drugom servisu Južnog Đoković uspeva da načini brejk i povede sa 3:1 a potom i na sledećem stiže do 5:1 da bi set za  1:1 završio sa 6:1.

Prvi reket sveta Novak Đoković igra protiv  Rusa Mihaila Južnog u drugom kolu turnira u Monte Karlu. Đokovićevo učešće na turniru je bilo pod velikim znakom pitanja zbog povrede koju je zadobio učestvujući u pobedi reprezentacije Srbije u meču sa SAD u Dejvis kupu.

Đoković je pre devet dana povredio zglob na meču sa Semom Kverijem u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa između SAD i Srbije, ali se očigledno oporavio i spreman je da opravda zvanje prvog nosioca turnira u gradu u kojem živi.

"Hvala mnogo svima na podršci prethodnih nedelja i što ste uz mene. Imam dobre vesti, igraću u Monte Karlu i sutra je moj prvi meč. Veoma sam uzbuđen, jer sam u poslednjih šest, sedam dana uradio sve što je u mojoj moći da se oporavim od povrede. Zglob je u dovoljno dobrom stanju da igram i nadam se pobedi", istakao je Đoković u video poruci objavljenoj na društvenoj mreži Tviter.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Monte Karlo uživo: Južni namučio Novaka

Izvor: RTS, 17.Apr.2013

Đoković pobedom startovao u Monte Karlu. Naš teniser uz dosta muke savladao Rusa Mihaila Južnjog 2:1 po setovima setovima - 4:6, 6:1, 6:4. U osmini finala Novak čeka boljeg iz duela Huan Monako - Ernests Gulbis...16.24 - U devetom gemu Đoković pravi novi brejk u meču. može biti i odlučujući....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.