Marej bolji od Đokovića u finalu Majamija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej bolji od Đokovića u finalu Majamija

MAJAMI - Britanac Endi Marej osvojio je međunarodni turnir u Ki Biskejnu, koji je igran za ukupan nagradni fond od devet miliona dolara, pošto je u finalu tog takmičenja pobedio najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića sa 6:2, 7:5.

Marej je to trećeg ATP trijumfa u sezoni došao, čini se, lakše nego što se očekivalo. Britanski teniser je odlično počeo meč i bez problema osvojio prva četiri gema. Tu prednost on je sigurnom igrom sačuvao do kraja seta i poveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 1:0.

U drugom setu odmah je Đokoviću oduzeo servis, pa je izgledalo da će lako stići po pobedničkog pehara. Srpski reprezentativac se tada prenuo i osvojio sledeća četiri gema, a potom i došao do vođstva od 5:3.

Međutim, u gemu u kome je servirao za set, 22. godišnji Beograđanin nije imao dovoljno koncentracije, pa je dozvolio protivniku da napravi brejk.

Taj neuspeh dosta je demoralisao Đokovića, pa je on sledeća tri gema odigrao značajno slabije, što je Marej iskoristio i stigao do konačne pobede u Majamiju.

Do treće uzastopne pobede nad Đokovićem Marej je stigao zahvaljujući svojoj dobroj igri, ali i velikom broju (36) neiznuđenih grešaka koje je napravio srpski teniser.

Trijumfom u Majamiju Marej je zaradio 605.500 dolara i osvojio 1.000 ATP poena i zauzima četvrtu poziciju na ATP listi sa zaostatkom od samo 170 poena za današnjim rivalom.

Po završetku meča Đoković, koji je 2007. godine pobedio na turniru u Majamiju, je priznao da je Marej bio dosta bolji protivnik.

"Želim da mu čestitam, igrao je fantastičan tenis i prošle i ove godine. Zaslužio je pobedu, igrao je mnogo bolje, posebno u prvom setu. Bilo je teško igrati, pošto je bilo mnogo više sunca nego tenisa", kazao je Đoković.

Britanski as je naglasio da mu uslovi za igru nisu smetali, pošto često trenira u Majamiju.

"Imam kuću 15 minuta udaljenu od ovih terena i u Majamiju treniram četiri do pet nedelja godišnje, pa sam se navikao na uslove. Đoković je mnogo bolje igrao u drugom setu, počeo je više da izlazi na mrežu i znao sam da će biti teško napraviti preokret", naglasio je Marej.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.