MONTE KARLO: Đoković se mučio, u polufinalu sa Federerom

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Apr.2014, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONTE KARLO: Đoković se mučio, u polufinalu sa Federerom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu savladao Španca Giljerma Garsiju-Lopeza sa 4:6, 6:3, 6:1.
(FOTO: AP)
Đoković je do šeste pobede iz isto toliko duela protiv Garsije-Lopeza došao teže nego što se očekivalo i posle dva sata i 13 minuta velike borbe.
Srpski teniser je posle Alberta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Montanjesa i Pabla Karenja Buste svaldao i trećeg španskog tenisera na tuniru. Za razliku od prethodnih mečeva, kada je veoma ubedljivo i furiozno izlazio na kraj sa protivnicima, drugi reket sveta ovog puta nije bilistao.
Previše je grešio, delovao letargično na terenu, što je protivnik iskoristio i uneo nervozu u igru 26-godišnjeg Beograđanina.
Garsija-Lopez je odlično počeo meč, napravio dva brejka (4:1) i urpkos izgubljenom servisu došao do prednosti u setovima – 6:4.
Pretio je Španac i u nastavku meč, pri rezultatu 3:3 imao je dve brejk lopte, ali mu Đoković nije dozvolio da, posle Tomaša Berdiha, napravi još jedno iznenađenje na turniru.
Novak je popravio igru i sasvim zasluženo došao do trijumfa. On će u borbi za finale sutra posle 15 sati igratu protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je pobedio Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:1.
Biće to njihov 34 međusobni susret, Federer vodi sa 17:16 u pobedama, a poslednji put igrali su ove godine u finalu Indijan Velsa kada je Đoković slavio sa 2:1 u setovima.
U prvom polufinalu sastaće se Stanislas Vavrinka (Švajcarska) i David Ferer (Španija).
Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv Federera za finale

Izvor: Danas, 19.Apr.2014, 19:59

Za razliku od prva dva meča na Mastersu u Monte Karlu gde je Novak Đoković održao čas svojim protivnicima, protiv Giljerma Garsije-Lopeza u četvrtfinalu morao je da se pomuči, ali je uspeo da trijumfuje sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) i obezbedi duel sa Švajcarcem Rodžerom Federerom u subotu, ne pre...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.