MK: Novak rutinski do četvrtfinala

Izvor: B92, 16.Apr.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK: Novak rutinski do četvrtfinala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, trijumfom nad Austrijancem Andreasom Hajder-Maurerom.

Novak je do trijumfa nad Hajder-Maurerom došao sa 6:4, 6:0, posle 57 minuta igre na "Terenu prinčeva" u Kneževini.

Đokovića u borbi za polufinale očekuje susret Hrvatom Marinom Čilićem, koji je sa 6:3, 7:6 (7:5) bio bolji od Žo-Vilfrida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Conge iz Francuske.

Đoković je u duelu sa Hajder-Maurerom odigrao tačno onoliko koliko je trebalo. Austrijanac je u prvom setu uspeo da se odupre Novaku na svojim servis gemovima, ali u nastavku nije imao ni najmanju šansu da mu uzvrati.

Novak je imao 63 odsto uspešnosti prvog servisa, na kojem je izgubio samo šest poena. Hajder-Maurer nijednom nije imao brejk priliku, dok je srpski teniser iskoristio četiri od pet, a Austrijanac je jedinu spasao u prvom gemu meča. Koliko je Novak bio ubedljiv možda najbolje govori podatak da je Hajder-Maurer tokom celog meča osvojio samo 29 poena, skoro upola manje nego prvi reket sveta.

Novak je sjajno ušao u meč, vezao je tri poena i odmah izborio tri brejk prilike, od kojih je Austrijanac prvu spasao, ali nije i drugu, pa je srpski teniser brzo došao do 1:0. Đoković je u istom ritmu nastavio i u svom prvom servis gemu, koji je dobio bez izgubljenog poena, sjajnom bekhend paralelom.

Hajder-Maurer je odigrao veoma sigurno u trećem gemu i tako uspeo da prekine Novakov niz i smanji na 2:1. Novak je potom bio malo nesigurniji na servisu, ali je Austrijanac pravio mnogo grešaka na bekhendu. Na kraju gema desila se sporna situacija, sudija je prvo sudio aut za djus, da bi Hajder-Maurer rekao da je bila čista lopta, pa je Novak stigao do 3:1.

Usledili su dobri servis gemovi obojice tenisera, Đoković nije briljirao, ali je sigurno održavao prednost brejka. Austrijanac je pokušavao da nađe pravi ritam, to je koliko-toliko uspevao na svojim servis gemovima, ali Novaku na njegovim nije mogao mnogo da pripreti. Novak je tako sigurno odservirao u desetom gemu za prvi set sa 6:4 posle 34 minuta igre.

Kao i u prvom setu, Novak je odlično odigrao na servisu Hajder-Maurera i odmah napravio brejk na startu drugog. Srpski teniser je potom odlično servirao, a potom uz malo veći otpor Austrijanca stigao do novog brejka i vođstva od 3:0.

Novak nije tu stao, nastavio je sa odličnim servisom, ali i pritiskom na Austrijanca, pa je već u šestom gemu imao priliku da završi meč.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.