Kraj neverovatne serije, Đoković izgubio od Federera!

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj neverovatne serije, Đoković izgubio od Federera!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera sa 3:1 (6:7, 3:6, 6:3, 6:7) i time je okončao svoju seriju od 41 pobede u nizu.

Đoković je u meč ušao kao i u svaki drugi ali je prekoputa sebe imao impresivnog Federera koji je bez dileme odigrao najbolji meč u poslednjih sigurno godinu dana.

Sve je stizao Švajcarac i nijednog trenutka nije gubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konce, čak i kada je Novak smanjio na 2:1 u setovima.

U prvom setu su na početku viđena četiri brejka a tenis je bio iz snova. Došlo se do taj-brejka u kojem su nijanse presudile i očekivalo se da će Đoković u drugom krenuti ofanzivnije.

Njemu je to možda i bila želja ali je Federer u vrhunskoj formi a kada je takav, ni Đoković mu se ne može uvek suprostaviti.

Švajcarac je nizao gemove u drugom setu, dok je samopouzdanje Đokovića padalo.

Treći set bio je slamka spasa za Novaka i on se zaista i uhvatio za nju. Sa 6:3 je smanjio na 2:1 a pored Federera, protiv sebe je imao i vrlo pristrasnu francusku publiku koja je ovacijama i skandiranjem pratila svaki potez Švajcarca.

U četvrtom setu su Novakovi navijači ponovo videli sve od njega što ga je i dovelo na korak od prvog mesta ATP liste.

Pogađao je iz nemogućih situacija, bekhend paralele su izluđivale Federera, i činilo se da će doći do petog seta.

Ipak, hladnokrvni Švajcarac mirno je čekao taj-brejk u kojem je ponovo za nijansu bio bolji i uz, za njega netipično radovanje na terenu, plasirao se u finale.

Novak Đoković učinio je nešto što će zauvek pisati u istoriji sporta. Sutra je novi dan i nova prilika za pobede, posebno ako se zna da je pred poslednjim stepenikom za prvo mesto ATP liste.

Pročitajte kako se kretao meč ovde.

Povezane vesti: Sve Novakove pobede u 2011. godini Mediji: Federer okončao Novakovu seriju nepobedivosti Uživo: Đoković - Federer 6:7, 3:6, 6:3, 6:7! Rio Ferdinand priželjkuje Novakov poraz Novakovu krunu donosi Federer (17h)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.