Koliko je Novak zaradio u ovoj sezoni, a koliko u karijeri?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2015, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je Novak zaradio u ovoj sezoni, a koliko u karijeri?

Planeta se još jednom poklonila teniskom kralju - Novaku Đokoviću. Naš as je trijumfom na US Openu, drugim u karijeri, stigao do 10. Grend slem titule i inkasirao 3.800.000 dolara. Po zaradi od turnira u 2015. godini, naš as je ubedljivo najbolji.

Tri titule na najvećim turnirima na svetu: Australijan Openu, Vimbldonu i US Openu, pobede na Mastersima u Majamiju, Indijan Velsu, Monte Karlu, Rimu, finala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na Rolan Garosu, Sinsinatiju, Montrealu... uticali su da bankovni račun Novaka u 2015. godini bude bogatiji za 14.462.739 dolara.

Od aktivnim tenisera, Đoković je po zaradama na drugom mestu, iza neprikosnovenog Rodžera Federera. Švajcarac je u bogatoj karijeri zaradio samo od turnira 93.146.573 zelenih novčanica, dok je naš as inkasirao dosad 86.866.648 dolara. S obzirom da je Švajcarac u poznim igračkim godinama, dok Đokovića očekuje bar još 5-6 godina vrhunske karijere pitanje je vremena kada će i u ovom segmentu naš as da prestigne legendarnog Rodžera.

Ako se ovaj trend uspeha nastavi, Novak bi već u narednoj 2016. godini mogao da probije magičnu sumu od 100.000.000 dolara. Našeg asa do kraja godine očekuju Mastersi u Šangaju i Parizu i kruna sezone, završni Masters najboljih osam tenisera današnjice, koiji će se i ove godine igrati u Londonu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.