Još jedna medalja: Odbojkašice osvojile bronzu!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna medalja: Odbojkašice osvojile bronzu!

Fenomenalno leto srpskog sporta dobilo je još jedno poglavlje! Posle mladih fudbalera, vaterpolista, košarkašica, Novaka Đokovića i Ivane Španović vrhunski rezultat napravile su i odbojkašice. Evropsko prvenstvo srpkinje su okončale bronzanom medaljom oko vrata.

Izabranice selektora Zorana Terzića su u utakmici za treće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mesto nadigrale selekciju Turske (3:0) i kući se, ipak, vraćaju sa odličjem. U pretposlednjem meču završnog dela turnira u Roterdamu (suorganizator bila i Belgija) Srpkinje su u potpunosti nadvisile protivnice i tako se treći put u poslednjih osam godina popele na pobedničko postolje.

Po setovima 25:19, 25:17, 25:18.

Ispostavilo se da je Srbija daleko brže prebolela eliminaciju u polufinalu od Rusije, nego Turkinje od Holanđanki. Naše su u svakom setu sticale ključnu prednost na početku. U prvom su vodile 6:2, doduše, kasnije dopustile Turkinjama izjednačenje na 17:17, ali su u odsudnim trenucima pokazale jak karakter. U drugom smo serijom 9:2 kreirali prednost koju su rivalke samo u jednom trenutku ugrozile (16:18), ali smo opet bili furiozni u završnici. Slično je bilo u poslednjoj deonici u kojoj smo držali rivala na dva do tri poena razlike i na kraju rutinski privele meč kraju.

Bravo devojke!

U meču za zlato sastaju se Holandija i Rusija od 17.00.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.