Izvor: HotSport.rs, 27.Mar.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Novak proglašen za ‘ličnost godine’ u BiH! (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković proglašen je za ‘ličnost ‘godine’ u zemlji naših suseda Bosne i Hercegovine zbog svog doprinosa u vanrednoj situaciji nastale za vreme prošlogodišnjih poplava u regionu.

Novak Đoković je ovo priznanje zaslužio učešćem >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << u pomoći ugroženim područjima u prošlogodišnjim majskim poplavama, za vreme i posle ove prirodne katastrofe. Nagradu je dobio u izboru ‘Večernjeg lista’, a za dobitnika je proglašen na dodeli nagrada u Mostaru. S obzirom da nije bio u mogućnosti da lično prisustvuje ovoj manifestaciji, prisutnima se obratio i zahvalio u video poruci.
- Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su mi ukazali čast i poverenje da dobijem ovo priznanje. Zahvalio bih se i žiriju što je glasao za mene – rekao je Đoković u video poruci.
On je dodao da bi istu stvar uradila svaka osoba sa takvim uticajem u svetu, a pored njega zbog istog doprinosa nagradu je dobio i hrvatski teniser Marin Čilić.
- Naš region pogodila je jedna od najtežih elementarnih katastrofa u poslednjih 150 godina. Kao neko ko ima uticaj u svetu sporta i medijima globalno sam pokušao da doprinesem skretanju pažnje na ono što se dogodilo. To je bio isključivo ljudski gest a siguran sam da bi ga učinio svako ko bi se našao u mojoj poziciji – istakao je Đoković.
Fondacija ‘Novak Đoković’ obnovila je 9 predškolskih objekata u Srbiji, uputila je novčanu pomoć UNICEF-u u Hrvatskoj, kao i 100.000 dolara UNICEF-u BiH za izgradnju dva predškolska objekta uništena tokom poplava. Takođe, njegov propagandni uticaj na ljude u svetu o širenju svesti same tragedije koja je zadesila države na ovim prostorima.

hotsport.rs       
The post JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Novak proglašen za ‘ličnost godine’ u BiH! (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.