Hoće li Novak konačno prestići Rodžera?

Izvor: B92, 17.Nov.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li Novak konačno prestići Rodžera?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković konačno je dočekao priliku da protiv Rodžera Federera poveđe u međusobnom skoru.

Đoković i Federer sastaće se od 20.45 u drugom kolu Završnog Mastersa u Londonu, što će biti njihov 43. susret.

Obojica igrača ostvarila su po 21 pobedu, a Novak sada ima priliku da povede protiv jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najvećih rivala na Turu.

Srpski igrač je otvorio nastup u grupi “Sten Smit” ubedljivom pobedom nad Keijem Nišikorijem sa 6:1, 6:1, dok je Švajcarac bio jednako ubedljiv protiv Tomaša Berdiha – 6:4, 6:2.

Ovo će im biti čak sedmi međusobni duel ove godine, a Novak je slavio u četiri navrata. Pobeđivao je u Indijan Velsu, Rimu, Vimbldonu i US openu, a Rodžeru je to pošlo za rukom na turnirima u Dubaiju i Sinsinatiju.

“Uvek smo terali jedan drugoga na najbolji tenis. Od ovog drugog svako od nas zahteva potpuni fokus i posvećenost, i to drastično povećava kvalitet mečeva. Zbog toga je Federer to što jeste”, rekao je Đoković.

Iako je dobio sedam od prvih 10 mečeva, Federer je poslednjih godina počeo da popušta, a sada igra protiv favorita koji može da ga prestigne.

“Ovo je postalo veoma lepo rivalstvo. Čini se da ljudi vole kako igramo jedan protiv drugog. Mislim da nismo morali mnogo da prilagođavamo igru u ovom rivalstvu. Možemo jednostavno da igramo svoj tenis i tada bolji igrač pobeđuje”, istakao je Federer.

U eri možda i najbolje trojke u istoriji ‘belog sporta’ Rafael Nadal je počeo da popušta u poslednjih 12 meseci, što nije slučaj sa momkom iz Bazela. On je jedini koji uspeva da povremeno parira Srbinu, iako ima pune 34 godine.

“On neće odstupiti. Nivo njegove igre takođe ne pada mnogo. Uvek će iz vas, kada izađe na teren, izvlačiti ono najbolje ako želite da ga pobedite. To je ono što Rodžer predstavlja – zato je osvojio toliko mnogo Gren slem titula”, pun je Novak poštovanja prema velikom protivniku.

Odnos dvojice najboljih u ovom trenutku nije bio sjajan od početka, ali je vremenom napredovao. Osvajač 17 Gren slem trofeja imao je privilegiju da sa druge strane mreže posmatra napredak Đokovića koji sada preti da mu poljulja mesto najvećeg tenisera svih vremena.

“Bilo je lepo videti Novakov napredak tokom svih ovih godina. Postao je neverovatan igrač, posebno u poslednjih pet-šest godina. Toliko je ‘pročistio’ igru da se sada najbolje kreće na Turu. Izuzetno je zadovoljstvo igrati sa njim svaki sledeći put”, uzvratio je švajcarski maestro.

Novi dvoboj zakazan je za večeras od 20.45, a nama samo ostaje da uživamo i vidimo može li Đoković konačno da prestigne Federera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.