Franulović požurio da najavi Đokovića

Izvor: Politika, 11.Apr.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Franulović požurio da najavi Đokovića

I pre odluke najboljeg tenisera sveta, direktor turnira u Monte Karlu potvrdio medijima njegovo učešće. – Marej može najviše da zaradi na šljaci

Još jednom su se navijači Novaka Đokovića našli u nedoumici. Kao što za vreme meča sa Kverijem u Bojsiju nisu znali da li da mu požele predaju ili pobedu, tako i sada, uoči turnira u Monte Karlu, sa zadrškom primaju vesti koje je saopštio direktor turnira. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Da li zbog reklame, ili zato što to zna, Željko Franulović je najavio da će najbolji teniser sveta ipak da predvodi sastav prvog ovogodišnjeg velikog takmičenja za 1.000 ATP poena.

Na listi su takođe Rafael Nadal, Endi Marej, David Ferer, Tomaš Berdih, Žo Vilfrid Conga, Rišar Gaske i naš Janko Tipsarević, a Huanu Martinu del Potru je data specijalna pozivnica. Argentinac je najpre odustao zbog povrede, a zatim se predomislio u poslednji čas.

Od Đokovićeve povrede u četvrtfinalnom meču Dejvis kupa SAD – Srbija, do starta u Monte Karlu, razmak je svega sedam dana, ili nešto malo više, zavisno od tačnog rasporeda. Sigurno je da želi da počne pripreme za Rolan Garos i igru na šljaci, da voli da igra u gradu u kojem provodi najveći deo godine, a gde još nikada nije pobedio. Takođe, brani 600 poena osvojenih ulaskom u finale sa Nadalom, a Marej svega 180, pa Škot može u Monte Karlu da smanji sadašnju razliku od 3.750 poena za celih 1.420.

Gledajući Đokovićeve pratioce na vrhu ATP liste, sada Marej ima daleko najveće izglede da ga dostigne u sezoni šljake. Ne zato što je trenutno drugi, već zato što sada igra mnogo bolje, te mnogo više može da osvoji nego da izgubi. Na četiri prošlogodišnja turnira, u Monte Karlu, Rimu, Barseloni i Parizu, ukupno je osvojio svega 720 poena, a Đoković 2.580, na četiri mastersa: u Monte Karlu, Rimu, Madridu i Parizu.

Federer brani 2.080 poena iz Madrida, Rima i Pariza, a Nadal će morati da opravda čak 4.590 poena, sa svih pet turnira: u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, Rimu i Parizu.

Brojke nisu odlučujuće, jer ni Đoković, ni Marej ni Nadal nisu oni isti od prošle godine u ovo vreme. Gledajući sadašnju formu, Novaku jedina realna opasnost da izgubi prvo mesto dolazi upravo – od obnavljanja povrede. Zato će njegova reč o učešću u Monte Karlu ipak da bude poslednja, a sigurno i – dobro promišljena.

M. K.

objavljeno: 11.04.2013.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz,   Dejvis kup

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.