Fondacija Novak Đoković prikupila 600.000 dolara

Izvor: Studio B, 19.Maj.2014, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija Novak Đoković prikupila 600.000 dolara

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da sav novac osvojen na turniru u Rimu donira kao pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji.

"Predsednik Fondacije Novak Đoković dan posle osvojene titule u Rimu odlučio je da donira sav osvojeni novac sa ovog takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i na taj način pomogne svom narodu", objavljeno je danas na sajtu Fondacije "Novak Đoković".   

Kako se dodaje, Đoković će uputiti i pismo svim sportskim zvaničnicima u svetu, institucijama i organizacijama kako bi se uključile u prikupljanje pomoći.   

Fondacija "Novak Đoković" do sada je prikupila više od 600.000 dolara, od čega su više od 100.000 dolara pojedinačne donacije pristigle preko pay Pal računa. Sva sredstva biće, kako se navodi, upotrebljena za sanaciju vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštećenja zbog poplava, a Fondacija će sve doluke donositi u koordinaciji sa Vladom Srbije i nadležnim ministarstvima, a prvi sastanak biće održan već sutra.   

"Narednih meseci nas čeka veliki i težak posao na obnovi i sanaciji oštećenih objekata. Iako se tek čekaju rezultati procene štete sigurno je da je ona višemilionska. U ovom trenutku je važno da nastavimo da pozivamo pojedince i partnere naše fondacije iz inostranstva jer očekujemo još njihove pomoći kako bi vreme za obnovu bilo što kraće", rekla je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.