Dobri momak Novak Đoković - ekspresno izrešetao rivala kako bi pustio druge da se igraju

Izvor: Prva.rs, 22.Jan.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobri momak Novak Đoković - ekspresno izrešetao rivala kako bi pustio druge da se igraju


Novak Đoković ništa ne prepušta slučaju - za samo 84 minuta i svega pet izgubljenih gemova najbolji teniser sveta izrešetao je Rusa Andreja Kuznjecova sa 6:0, 6:1, 6:4 i plasirao se u 3. kolo Otvorenog prvenstva Australije!
Interesantno, Đoković je toliko brzo ispresecao ruskog tenisera da su organizatori komotno dodali još jedan meč dublova u program. 
Da će meč biti gotov brže >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nego što se mislilo bilo je jasno već posle prvih devet gemova, koje je Đoković uzeo a da nije prolio ni kap znoja. Uz to, napravio je i četiri brejka, a nemoćni Kuznjecov je bio samo nemi posmatrač. Prvi reket sveta generalno je odigrao daleko bolji meč nego u prvom kolu, kada je bilo malo štucavica protiv Slovenca Aljaža Bedenea. Ovog puta servirao je gotovo savršeno, a sve što je radio izgledalo je maestralno. A kolika je razlika u klasi govori podatak da je već posle 50 minuta igre Đoković imao dva seta prednosti.
Do kraja meča Novak je napravio svega 19 neiznuđenih grešaka i čak 28 vinera i apsolutno zasluženo došao do trijumfa.
Naredni protivnik Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije biće Fernando Verdasko!

Levoruki tridesetjednogodišnjak iz Madrida (33. na ATP listi) u četvrtak pre podne je pobedio Go Soedu u tri seta - 6:3, 6:2, 7:6 (7:3).

Novak je sa Verdaskom uvek igrao dobre i neizvesne mečeve. Premda u međusobnom skoru vodi 6:4, samo jednom ga je savladao bez izgubljenog seta i to na Rolan Garosu 2007.

U prethodne četiri godine ih žreb nije često spajao na terenu. U Pekingu 2013. bilo je 7:5, 2:6, 6:2 u korist našeg asa.

Verdasko je najveći uspeh u karijeri na grend slem turnirima ostvario upravo na Australijan openu. U nezaboravnom polufinalu 2009. godine zaustavio ga je Rafael Nadal - 7:6, 4:6, 6:7, 7:6, 4:6.
AUS OPEN (5. dan): Viktor čeka Tomaša oko "trojke" Troicki će se u trećem kolu sastati sa Berdihom u drugom meču dana na Margaret Kort areni. Na terenu petog dana takmičenja na Australijan Openu i Nenad Zimonjić . Viktor Troicki, koji je dobio deset mečeva u nizu, u trećem kolu Australijan Opena imaće težak ispit. Njegov rival biće Tomaš Berdih, sedmi igrač planete. Srpski i češki teniser igraće petog dana takmičenja drugi meč na terenu Margaret Kort arene, na kojem program počinje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.
To će biti njihov sedmi duel, a Troicki je dobio samo jedan, prvi, 2009. na mastersu u Indijan Velsu. Čeh je nakon toga vezao pet pobeda, poslednju na turniru u Pekingu prošle godine (6:3, 6:4).
"Igrali smo mnogo puta i biće to još jedan težak meč protiv Tomaša. On je jedan od najboljih igrača sveta, ali ja sam pun samopouzdanja", poručio je Troicki, koji bi sa Berdihom trebalo da odmeri snage u noći između četvrtka i petka oko tri sata. 

Na teren će petog dana izaći i Nenad Zimonjić. On će u paru sa Pakistancem Ajsam Ul-hak Kurešijem u drugom kolu muškog dubla igrati sa španskom kombinacijom Pablo Karenom Bustom i Giljermom Garsijom-Lopezom. Taj meč drugi je na programu terena broj šest, pa se očekuje da će početi isto kad i Troicki, oko tri sata. 

Između ostalih, na terene Melburn Parka će petog dana takmičenja izaći i Rodžer Federer i Rafael Nadal. Švajcarac će se na "Rod Lejveru" sastati sa Italijanom Andreasom Sepijem u trećem kolu, otprilike oko četiri ujutro. 

Rafael Nadal će na istom terenu odigrati poslednji meč dana. Njegov rival biće Izraelac Dudi Sela. Oni će početi duel posle borbe Marije Šarapove i Zarine Dijas iz Kazahstana, odnsdno ne pre 10.30 sati.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.