Đokovići ne odustaju od placa u Novom Beogradu

Izvor: Blic, 26.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovići ne odustaju od placa u Novom Beogradu

Porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ipak, nije odustala od namere da u Beogradu gradi teniski centar uprkos ljutnji na gradske vlasti i najavi početka realizacije sličnog projekta u Kragujevcu. Goran Đoković, Novakov stric, i direktor porodične agencije „Femili sport", potvrdio je za „Blic" da će oni učestvovati na tenderu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za plac u Ulici dr Ivana Ribara površine 3,7 hektara, namenjen gradnji teniskih terena.



- Planiramo da učestvujemo na tenderu za tu lokaciju. U toku je priprema ponude i naši advokati će je predati do određenog roka - rekao je za „Blic" Goran Đoković.

Porodica Đoković već neko vreme želi da u Beogradu izgradi veliki teniski centar na kojem bi mogli da se igraju ATP turniri, prvi u Srbiji. Međutim, gradske vlasti nisu pristale da se „direktnom pogodbom" dogovore o zemljištu koje bi Novakovoj porodici bilo pogodno za gradnju.

Gradski arhitekta Đorđe Bobić rekao je tada da „Đokovići ne mogu mimo zakona" i da se do zemljišta u Beogradu može doći samo putem tendera. Srđanu Đokoviću, ocu trećeg tenisera sveta, ponuđeno je takođe da kroz partnerstvo sa gradom (grad ulaže zemljište i infrastrukturu, a Đokovići grade sve ostalo) uđe u projekat, ali je on to odbio. Odluka da učestvuju na tenderu potvrđuje zainteresovanost porodice Đoković, ali, naravno, nije garancija da će do zemljišta i doći. Inače, tenderske ponude za lokaciju se otvaraju 7. marta.

Teniska akademija i u Kragujevcu

Porodica Đoković pre mesec dana dogovorila je izgradnju sportsko-rekreativnog poslovnog centra u Kragujevcu na zemljištu površine 3,5 hektara.

Grad Kragujevac odlučio je da uđe u partnerstvo sa privrednim društvom „Femili sport" u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera.

Inače, centar će se sastojati od otvorenog i zatvorenih teniskih terena, hotela, dvorane, koja zadovoljava uslove za održavanje međunarodnih turnira i teniske akademije sa odgovarajućim pratećim komercijalnim sadržajima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.