Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2012, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovići ne dozvoljaju zloupotrebu Novakovog lika i dela

Izvor:bizlife.rs  Prodaja i distribucija knjige “Kad porastem biću Nole” Blagoja Bakovića urađena je bez ikakve saglasnosti Novaka Đokovića, saopštio je danas tim za odnose s javnošću najboljeg srpskog tenisera.
Pravni zastupnik Novaka Đokovića advokat Goran Draganić apsolutno će reagovati i zaustaviti sve nedozvoljene aktivnosti na gruboj zloupotrebi Novakovog lika i zloupotrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dece u spornoj knjizi, dodaje PR tim Đokovića u saopštenju.


Navodi se i da su pre svega lik Novaka Đokovića, a zatim i sveukupna vrednost koju nosi njegovo ime, na "najgrublji način zloupotrebljeni od strane autora Blagoja Bakovića u svrhu najotvorenije komercijalizacije".
"Posebno je nedopustivo to što je autor za svoje otvorene lukrativne ciljeve u 'pesmi' pod nazivom 'Ja se kladim na Noleta' grubo iskoristio Novakov lik i ime vrhunskog sportiste povezujući ga sa klađenjem i kladionicama", navodi se u saopštenju.
Dečja knjiga „Kad porastem biću Nole“, koja se već dva dana prodaje u nekoliko osnovnih škola u Novom Sadu, podigla je gotovo čitavu javnost na noge. Sporni deo ove knjige, koja se prodavala deci drugog i trećeg razreda osnovne škole po ceni od 430 dinara, predstavlja pesmica „Ja se kladim na Noleta“.
„Ima jedna kladionica tamo na kraj stadiona, u koju bi svaki dinar ko poslednje zrno mlinar i najlepši miris s cveta založio za Noleta... Ne silazi meni s uma kakva bi to bila suma, imućan bih bio velim da ne moram da je delim, jer svi znaju, šta mi vredi, da će Nole da pobedi...,“ glase stihovi pesmice.
Iako je zakonom o igrama na sreću strogo zabranjeno čak i otvaranje sportskih kladionica na 150 metara od obrazovnih institucija, deca uzrasta osam i devet godina u ovoj knjizi mogu do o tome čitaju.
Autor knjige „Kad porastem biću Nole“ Blagoje Baković u izjavi za  list Alo! kaže da su celu ujdurmu oko njega i njegove knjige napravili roditelji koji uopšte nisu iz Novog Sada i da je „sve naručeno“. „Nijedan od tih roditelja koji su reagovali nije iz Novog Sada i niko od njih nije ni pogledao knjigu! To su roditelji koji ne vole Đokovića i njegove uspehe,“ kaže Buković i dodaje da je pesma na koji su svi osuli paljbu napisana u kondicionalu i da se nigde ne kaže da se dečak koji voli Noleta kladio ili da „će se kladiti“, već samo da „bi“ se kladio.
Prema njegovim rečima, on ni na koji način ne poziva decu da se klade, već se, šta više, protivi kocki. Komentarišući saopštenje koje je stiglo od strane PR tima Novaka Đokovića, u kom se on takođe napada zbog korišćenja Novakovog lika i dela bez dozvole, Baković kaže: „To nije monografija nego umetničko delo. To vam je isto kao kad bih napisao pesmu o Dunavu i neko me tuži jer nisam od „njega“ tražio saglasnost,“ kaže ovaj pesnik iz Vrbasa.

Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.