Đoković uvećao prednost nad Nadalom, Federer ispao iz Top 3

Izvor: B92, 02.Mar.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković uvećao prednost nad Nadalom, Federer ispao iz Top 3

Novak Đoković uvećao je prednost nad rivalima na ATP rang listi, dok je svoju poziciju izgubio Rodžer Federer.

Đoković od ponedejlka, 2. marta, ima 10.220 bodova, za 45 više nego što je protekle nedelje imao od Rafaela Nadala.

Njegov najveći i praktično jedini pratilac ima 9.850 bodova, a podsetimo da su obojica osvojili titule u nedeju za nama (Dubaji, odnosno Akapulko).

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Iza Srbina i Španca više nije Federer, koji je izostankom iz Dubaija spao na četvrto mesto, a ispred njega je sada Austrijanac Dominik Tim sa 7.045 bodova.

Novak je ujedno započeo 280. nedelju kao prvoplasirani igrač na ATP listi i napravio još jedan korak ka prestizanju Pita Samprasa na drugoj poziciji, koji ima 286. nedelja.

Drugih promena u prvih 10 na svetu nije bilo. Posle Federera tu je Danil Medvedev, a slede Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Gael Monfis i David Gofan.

Što se srpskih tenisera tiče, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović su napredovali, dok je Laslo Đere nazadovao u prvih 100.

Lajović i Krajinović su popravili plasman za jedno mesto i sada su 23, odnosno 32. na planeti, Kecmanović je na 47. mestu, a Đere je pao za 13 pozicija i sada je 80.

Sledi Nikola Milojević na 145. mestu, a onda Danilo Petrović (157), Viktor Troicki (180), penzionisani Janko Tipsarević (233), Peđa Krstin (239), Marko Tepavac (415)...
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković uvećao prednost nad Nadalom, Federer ispao iz top 3

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2020

Novak Đoković uvećao je prednost nad rivalima na ATP rang-listi, dok je svoju poziciju izgubio Rodžer Federer.

Nastavak na Nezavisne Novine...

280

Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2020

Nakon prolaska u polufinale turnira u Dubaiju, čime je zaštitio prvu poziciju na ATP listi, i kasnijim osvajanjem istog Novak Đoković je preskočio 10.000 poena i malo uvećao prednost na najnovijoj teniskoj lestvici nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom. Španac je takođe osvojio titulu ovog vikenda,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.