Đoković u polufinalu Londona

Izvor: Politika, 08.Nov.2013, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu Londona

U teškom meču sa Del Potrom 6:3, 3:6 i 6:3 za najbolju poziciju u B grupi uoči završnog meča sa Gaskeom

I drugog glavnog rivala u B grupi završnog ATP turnira, Huana Martina del Potra, Novak Đoković je položio na pleća: 6:3, 3:6, 6:3. Time je sebi obezbedio najugodniju poziciju uoči poslednjeg duela sa Rišarom Gaskeom koji je eliminisan iz daljih borbi. Del Potro i Federer će se sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << boriti za drugo mesto u polufinalu.

Đokoviću se ispunila želja da prvi servira, jer je upravo to iuzabrao Del Potro i zamalo odmah dokazao ispravnost takve strategije. Dve brejk prilike u prvom gemu nije uspeo da iskoristi, potom je svaki dobija svoje, pa na 2:1 prva brejk prilika za Novaka i nedugo zatim druga, pa treća. Diktirao je tempo, ali Argentinac se vadio sjajnim servisima. Do 3:2 nije bilo prilike za brejk, a onda je Đoković iskoristio prvu takvu šansu, krajnje rizičnom igrom po linijama u dugoj razmeni za 4:2. Odličnim servisima je stigao do 5:2, a u poslednja dva gema obojica sigurno serviraju i razlika ostaje ista do kraja seta: 6:3.

Drugi deo je počeo sa mnoštvom sigurnih servisa i malo uzbuđenja, sve do vođstva Del Potra od 2:1. Tada je Argentinac, kao i na samom početku meča, došao do dve vezane prilike za brejk i već prvu iskoristio uz pomoć mreže preko koje je njegova loptica samo skliznula na drugu polovinu. Tako je krunisao znatno poboljšanje forme u drugom setu, a potom sa nulom iskoristio servis da poveća na 5:2. Podigao je nivo Novak kada se našao pred gubitkom seta, ali nedovoljno da izbegne potpuni revanš – 6:3.

U trećem setu je kritično bilo na 1:1 kada je prepustio inicijativu Del Potru i dao mu dve vezane prilike za brejk, koje je uspeo da spase. Pri vođstvu 3:2, Đoković naglo diže nivo i dolazi do prve prilike za brejk, i to tri vezane. Već prvu je iskoristio i u rovovskoj borbi završio set istim rezultatom, 6:3.

U prvom jučerašnjem meču B grupe, Rodžer Federer je lako savaladao Rišara Gaskea: 6:4 i 6:3. Pošto mu Francuz nije uzeo ni jedan set, a on Novaku Đokoviću jeste, Švajcarac je vratio dobre izglede da uđe u polufinale. U tome će mu najviše značiti eventualna nova pobeda protiv Huana Martina del Potra, koga je nedavno savladao u tri seta.

M. K.

objavljeno: 08.11.2013
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.