Đoković sto odsto spreman za Pariz

Izvor: Politika, 23.Maj.2012, 05:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković sto odsto spreman za Pariz

Naš teniser ističe da s najvećim ambicijama dočekuje Rolan Garos i smatra da može do pehara jedinog turnira „velike četvorke” koji nije osvojio

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Rimu, poražen je u finalu od Rafaela Nadala, verovatno najboljeg tenisera na šljaci u istoriji ovog sporta. Međutim, kao što je više puta naš teniser ponovio proteklih nedelja, sreća >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u nesreći je što uvek postoji naredna sedmica i šansa za popravni

Već ovog vikenda počinje Rolan Garos, jedini grend slem koji najbolji teniser sveta još uvek nije osvojio.

– Mogu da kažem da se osećam dobro, i psihički i fizički, pred najvažniji turnir u ovom delu godine. Cilj mi je da osvojim trofej u Parizu – rekao je Đoković, svestan da nema prava na grešku u stalnoj borbi da zadrži prvu poziciju na ATP listi, jer mu se Rafael Nadal približio na svega 1.700 poena.

Na „Foro Italiku” je imao polovičan učinak protiv najvećih rivala – Federera je savladao, a od Nadala izgubio.

– Motivacije je uvek na pretek kada igraš protiv svojih najvećih rivala. To ne izostaje kod mene i kad god igram sa Federerom i Nadalom, naravno da imam još više motivacije da pobedim. Sasvim je normalno i očekivano jer smo toliko puta igrali jedan protiv drugog. Bilo bi lepo kada bih i u Parizu došao do tih susreta. Duge dve nedelje su pred nama tako da treba doći prvo do polufinala pa onda pričati o tome.

Osim Rolan Garosa, očekuje ga paklen raspored i naporna četiri meseca, a prioritet je samo ono što se u tom momentu igra.

– Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre....Dolazi vrlo težak period sa jako bitnim turnirima za mene, kao i za ostale igrače. Mislim da sam dosta dobro igrao proteklih sedam dana i već šest-sedam nedelja treniram i radim vredno na ovoj podlozi. Potrudiću se da na turniru na kojem imam najviše ciljeve i koji smatram trenutno najbitnijim, pružim maksimum – samouveren je Đoković.

Prošle godine je na Rolan Garosu poražen u polufinalu od Federera, međutim, posle toga je osvojio titule na Vimbldonu, Ju-Es openu i ovog januara, na Australijskom openu. Ukoliko trijumfuje u Parizu, učiniće nešto što nisu ni Federer ni Nadal a to je osvajanje četiri najveća turnira u nizu.

–Činjenice su tu, odnosno mogućnost za mene da osvojim četiri grend slema u nizu. U Parizu se spremam kao za svaki drugi turnir ali sa više fokusa i posvećenosti jer ipak traje dve nedelje. Najbitnije je da sam fizički dobro i osećam se sjajno na terenu. Moram da treniram i da napravim neke promene u igri ali biću u top formi – naglašava Đoković.

----------------------------------------------

U Parizu u opremi „Unikla”

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković će danas u Parizu potpisati ugovor sa japanskim proizvođačem garderobe i sportske opreme „Uniklom” čiji će biti globalni ambasador. Novu opremu nosiće već na Rolan Garosu, pošto je po završetku turnira u Rimu prekinuo saradnju sa „Serđom Takinijem”. Plan „Unikla”, filijale „Fast ritajling”, jeste da do 2020. godine postane najbolja kompanija na svetu u svojoj oblasti, pa je zato i odabrala najboljeg tenisera na svetu.

Ovaj brend je bez premca u Japanu čija reprezentacija je nosila taj logo na poslednje četiri olimpijade. Samo u Tokiju ima 99 ovakvih radnji a u celoj zemlji 840. Od 200 prodavnica širom sveta najekskluzivnija je na Petoj aveniji u Njujorku i ima više od 8.000 kvadrata. „Uniklo”, čiju opremu nosi i najbolji japanski teniser Kei Nišikori, tek ulazi u vode vrhunskog sporta, pa ne čudi što za glavne konkurente smatra „H i M” i „Zaru”, kompanije koje proizvode robu za sve prilike.

----------------------------------------------

Tipsarević doneo pobedu protiv Rusije

Teniska reprezentacija Srbije obezbedila je pobedu protiv selekcije Rusije u drugom kolu plave grupe Svetskog kupa u Diseldorfu, pošto je u drugom duelu Janko Tipsarević ubedljivo savladao Aleksa Bogomolova sa 6:1, 6:3. Prethodno je u Viktor Troicki pobedio Dimitrija Tursunova sa 6:3, 6:2. Duel dublova je danas.

U plavoj grupi nalaze se Srbija, Hrvatska, Nemačka i Rusija, a u Crvenoj SAD, Argentina, Češka i Japan. Takmičenje u Diseldorfu igra se za nagradni fond od 1,4 miliona evra. (Tanjug)

T. Tanacković

objavljeno: 23.05.2012.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.