Đoković slomio Berdiha za finale

Izvor: RTS, 27.Feb.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković "slomio" Berdiha za finale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Dubaiju savladavši u polufinalnom meču Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 u setovima - 6:0, 5:7, 6:4.

Đoković je u prilici da se bori za peti trofej u Dubaiju, a rival će mu biti Švajcarac Rodžer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Federer koji je u prvom polufinalu lako nadigrao Hrvata Bornu Ćorića - 6:2, 6:1.
Ceo današnji duel protiv Berdiha obeležila je fantastična Đokovićeva partija u prvom setu. Očitao je pravu lekciju osmom teniseru sveta, igrao apsolutno briljantno, tako da Čeh nije imao nikakvih rešenja da ga zaustavi, pa je taj deo meča okončan za samo 23 minuta.
U drugom setu situacija je bila drugačija. Berdih je zaigrao mnogo agresivnije i sigurnije, Đoković je bio taj koji je pretežno morao da se brani, tako da je Čeh zasluženo izjednačio u setovima na servis protivnika.
U odlučujućem delu susreta takođe je vođena velika borba. Berdih je zadržao pravi ritam i zadavao probleme srpskom teniseru, ponajviše dobrim servisom, ali ni Đoković nije popuštao, uprkos povremenim oscilacijama.
Konačno, srpski as najavio je uspeh brejkom u petom gemu (3:2), nakon nešto više od dva sata igre okončao je jubilarni 20. međusobni okršaj za 18. pobeda protiv Berdiha.
"Znao sam da neći biti lako"
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Tomašem Berdihom da je znao da neće imati lak posao čak i nakon superiorno dobijenog prvog seta.

"Čak i posle prvog prvog seta, koji je išao na perfektan način i kada sam igrao veoma dobro, znao sam da meč nije završen. Samo sam hteo da ostanem na tom nivou, ali bilo je teško", izjavio je Đoković posle dvosatnog, jubilarnog 20. međusobnog okršaja i 18. pobede nad Berdihom.
"Imao sam mnogo neiznuđenih grešaka u nastavku. U trećem setu nisam baš sjajno kontrolisao lopticu, ali nekako sam uspeo da se držim", kazao je Đoković, koji se u borbi za titulu sutra sastaje sa Rodžerom Federerom.
Biće to njihov 37. međusobni okršaj, a Švajcarac je za sada uspešniji i vodi sa 19:17.
"Kada igrate protiv Rodžera, to je uvek veliki izazov. Ako želite da osvojite turnir morate da igrate najbolji tenis, posebno protiv njega u finalu, a naročito ovde. Osećam da mu odgovara ova vrsta podloge i da će igrati najbolje što može", zaključio je Đoković, koji u Dubaiju juri petu titulu, a ukupno 50. u karijeri.
Berdih je ocenio da nije imao sreće, ali je priznao da je Đoković zasluženo pobedio.
"Nisam bio srećnik, međutim, uprkos tome mogu naći par stvari koje su pozitivne, kao i negativne. Bio je to neizvestan duel, ali tako je kako je. Pokušavao sam da steknem šansu za trijumf, ali na kraju ipak nisam uspeo", rekao je češki teniser. 
Veliko finale Dubaija na programu je u subotu od 16 sati, kada će rekete ukrstiti prvi i drugi teniser sveta.
Đoković i Federer do sada su se sastajali 36 puta, a Švajcarac je uspešniji i vodi sa 19:17.
Turnir u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara, Đoković je do sada osvajao 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.