Đoković s Nadalom, Berdihom i Rodikom

Izvor: Politika, 16.Nov.2010, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković s Nadalom, Berdihom i Rodikom

Novak Đoković (treći na svetskoj listi) igraće protiv prvog „reketa” sveta Španca Rafaela Nadala, Čeha Tomaša Berdiha (6) i Amerikanca Endija Rodika (8) u grupi na završnom turniru za osam najuspešnijih tenisera u sezoni, koji u nedelju počinje u londonskoj dvorani „O2”.

Naš as se prvo sastaje s najboljim češkim igračem, drugog dana takmičenja u 14 časova.

U drugom skupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su Švajcarac Rože Federer (2), Šveđanin Robin Soderling (4), Britanac Endi Marej (5) i Španac David Ferer (7).

Po dvojica prvoplasiranih idu u polufinale (prvi protiv drugih) koje se igra 27. novembra.

Finale je sutradan.

Igraju i osam najboljih parova.

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor su u grupi s Lukašom Kubotom (Poljska) i Oliverom Marahom (Austrija), Mahešom Bupatijem (Indija) i Maksom Mirnim (Belorusija) i Veslijem Mudijem (Južna Afrika) i Dikom Normanom (Belgija).

Naš i kanadski teniser prvo igraju s Mudijem i Normanom, 22. novembra, odmah posle Đokovićevog meča.

U drugoj grupi su blizanci Bob i Majk Brajan (SAD), najbolji dubl na svetu, Lukaš Dlouhi (Češka) i Leander Paes (Indija), Marijuš Firstenberg, Marćin Matkovski (Poljska) i Jirgen Melcer (Austrija) i Filip Pečner (Nemačka).

Takođe dva najuspešnija para idu u polufinale.

Prvog dana su susreti u singlu Soderling – Marej i Federer – Ferer, a drugog dana igraju i Nadal i Rodik.

G. A.

objavljeno: 16/11/2010
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.