Đoković protiv Nadala za finale Madrida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2017, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković protiv Nadala za finale Madrida

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu, nakon što mu je Kei Nišikori iz Japana zbog povrede predao meč.

Nišikori je odlučio da se zbog povrede zgloba ruke povuče sa turnira 15 minuta pre početka duela i tako omogućio Đokoviću mesto u polufinalu.

Đoković, koji brani titulu u Madridu, za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novo finale boriće se sutra protiv Španca Rafaela Nadala.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

Za veliko finale – Đoković vs Nadal 50. put

Novak Đoković i Rafael Nadal odlučiće u subotu od 13.30, jubilarnim 50. međusobnim duelom, ko će biti finalista Mastersa u Madridu.

Najbolji srpski sportista u istoriji drži prva dva mesta kada su najveća rivalstva u Open eri u pitanju – niko nije odigrao više duela od njega i Nadala, dok je na drugoj poziciji istorijat Novakovih okršaja sa Rodžerom Federerom, gde takođe vodi – 23:22.

Takođe, Đoković kompletira Top 5, pošto se sa Endijem Marijem sastajao 36 puta, slavivši u 25 navrata.

U dosadašnjim okršajima najboljih igrača Srbije i Španije, Novak vodi sa 26:23 u trijumfima, dobio je poslednjih sedam duela, a poslednji prošle godine na Mastersu u Rimu (7:5:7:6).

'Bik sa Maljorke' poslednjih put je slavio još u finalu Rolan Garosa pre tri sezone.

Đoković je do polufinala u 'Magičnoj kutiji', gde brani titulu, stigao bez borbe jer mu je Japanac Kei Nišikori predao meč, dok je Nadal savladao Davida Gofana iz Belgije – 7:6(3), 6:4.

Belgijanac, koji igra sjajno u poslednje vreme, namučio je Španca samo u prvom setu, kada nije iskoristio samo jednu brejk šansu koju je uspeo da stvori.

Gledali smo veoma dobar tenis, čak i u drugom delu meča, a Rafa je u prvom propustio šest prilika da rivalu oduzme servis i pre taj-brejka stigne do vođstva.

Ipak, iako je Gofan vratio rani mini-brejk, Nadal je brzo preuzeo kontrolu i drugu od četiri vezanje set lopte predvorio u prednost.

David je sigurno ušao u nastavak meča, ali nije imao šanse protiv raspoloženog Španca – koji mu još dva puta oduzima servis i potpuno zasluženo posle tačno dva časa igre prolazi dalje.

Poznat je i prvi učesnik drugog polufinala, pošto je Pablo Kuevas iz Urugvaja u tri seta bio bolji od Nemca Aleksandera Zvereva 3:6, 6:0, 6:4, a svoj rivala saznaće posle duela Hrvata Borne Ćorića i Dominika Tima iz Austrije od 21.30.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đoković u polufinalu, Nišikori predao meč

Izvor: RTS, 12.Maj.2017

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Madridu bez borbe, pošto je Japanac Kei Nišikori zbog povrede predao meč. Novakov protivnik u polufinalu biće Rafael Nadal. . .Japanac je odlučio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.