Đoković u polufinalu Vimbldona!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2019, 03:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu Vimbldona!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deveti put se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Belgijanca Davida Gofana u tri seta, sa 6:4, 6:0, 6:2.

Za ulazak u finale Đoković će u petak igrati sa boljim iz duela između Argentinca Gvida Pelje i Španca Roberta Bautiste Aguta.

Novak je do šeste pobede u sedmom međusobnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << susretu sa Gofanom stigao posle dva sata igre i sačuvao je snagu za završnicu turnira.

Početak meča nije nagoveštavao lak meč, jer je Belgijanac krenuo veoma agresivno i činilo se da će stvoriti mnogo više problema prvom igraču sveta.

Brejk koji je Gofan napravio u sedmom gemu i poveo sa 4:3 za Đokovića je bio kao znak startnog pištolja - znatno je podigao nivo igre i već u narednom gemu vratio je brejk, što je za belgijskog tenisera bio samo početak velikih nevolja.

Novak je napravio seriju od 10:0, što mu je donelo prvi i drugi set i vođstvo od 1:0 u trećem, a sve je bilo završeno kada je u četvrtom gemu trećeg seta napravio šesti brejk u meču.

Gofan više nije imao ni snage ni volje da produži mučenje i meč je završen u narednih sedam-osam minuta.

Bilo je to još jedno izvanredno Đokovićevo izdanje, koji je i peti duel na Vimbldonu dobio s neverovatnom lakoćom.

Danas je izgubio trećinu poena u svojim servis gemovima, što protiv 21. igrača sveta nije neočekivano, a impresivan je podatak da je i protiv igrača kakav je Gofan uspeo da osvoji više od 50 odsto poena kada je vraćao servise.

Uoči završnice veoma je važno i što je Novak danas pokazao da je koncentraciju podigao na najviši nivo. Gotovo je savršeno odigao najvažnije poene u meču, pa je spasio pet od šest brejk šansi, koliko ih je imao Gofan, a realizovao je sedam od 10 svojih brejk prilika.

Bez obzira ko će mu biti protivnik u petak, Novak taj meč dočekuje kao veliki favorit da uđe u finale i dobije priliku da odbrani titulu.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 38 miliona funti.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.