10. jul  2019. 03.00  →  22.09 | Izvor: FoNet, RTV

Đoković u polufinalu Vimbldona!

LONDON -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deveti put se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Belgijanca Davida Gofana u tri seta, sa 6:4, 6:0, 6:2.

video icon

Novak je do šeste pobede u sedmom međusobnom susretu sa Gofanom stigao posle dva sata igre i sačuvao je snagu za završnicu turnira.

novak, djokovic

Početak meča nije nagoveštavao lak meč, jer je Belgijanac krenuo veoma agresivno i činilo se da će stvoriti mnogo više problema prvom igraču sveta.

Brejk koji je Gofan napravio u sedmom gemu i poveo sa 4:3 za Đokovića je bio kao znak startnog pištolja - znatno je podigao nivo igre i već u narednom gemu vratio je brejk, što je za belgijskog tenisera bio samo početak velikih nevolja.

Novak je napravio seriju od 10:0, što mu je donelo prvi i drugi set i vođstvo od 1:0 u trećem, a sve je bilo završeno kada je u četvrtom gemu trećeg seta napravio šesti brejk u meču.

Gofan više nije imao ni snage ni volje da produži mučenje i meč je završen u narednih sedam-osam minuta.

Bilo je to još jedno izvanredno Đokovićevo izdanje, koji je i peti duel na Vimbldonu dobio s neverovatnom lakoćom.

Danas je izgubio trećinu poena u svojim servis gemovima, što protiv 21. igrača sveta nije neočekivano, a impresivan je podatak da je i protiv igrača kakav je Gofan uspeo da osvoji više od 50 odsto poena kada je vraćao servise.

Uoči završnice veoma je važno i što je Novak danas pokazao da je koncentraciju podigao na najviši nivo. Gotovo je savršeno odigao najvažnije poene u meču, pa je spasio pet od šest brejk šansi, koliko ih je imao Gofan, a realizovao je sedam od 10 svojih brejk prilika.

Za ulazak u finale Đoković će u petak igrati protiv Roberta Bautiste Aguta, nakon što je Španac savladao Gvida Pelju iz Argentine 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

Do sada su se Đokovići Bautista sastajali 10 puta i svetski broj jedan vodi 7-3.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 38 miliona funti.

Britanski novinar: Novak igra najbolji tenis svih vremena!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je jubilarnu, 70. pobedu na Vimbldonu, a B92 prenosi da je britanski TV komentator Endrju Kasl izjavio da srpski teniser igra najbolji tenis svih vremena.

Mnogi su ushićeni njegovom igrom, prenosi B92, a britanski TV komentator Endrju Kasl, koji je bivši teniser, imao je samo reči hvale.

"Pitanje je ko igra najbolji tenis svih vremena? Ne ko je najbolji igrač svih vremena. Mislim da je Novak podigao taj nivo igre poslednjih godina. I to na nivo koji nikad ranije nisam video. I to još kažem ja koji obožavam Rafu i Rodžera! I Mareja, i Vavrinku i još mnoge druge", izjavio je Kasl u razgovoru sa koleginicom sa BBC -a Sju Barker.

On je pri tome podsetio još jednom na januar i pobedu Đokovića nad Nadalom u Melburnu."Novakovo izdanje u finalu Australijan Opena bio je najviši standard tenisa ikad viđen, u to sam apsolutno siguran", zaključio je Kasl.

 

 

Tagovi
Srodne vesti