Đoković posle preokreta u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 03.Jun.2013, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković posle preokreta u četvrtfinalu

Novak Đoković pobedom nad Filipom Kolšrajberom (3:1) plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Svetski broj 1 izgubio prvi set, ali u nastavku sigurnom igrom stigao do pobede. Đokovićev naredni rival biće Tomi Has.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale gren slem turnira na Rolan Garosu pošto je danas u osmini finala savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 3:1 u setovima - 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Đoković je morao da uloži dosta truda dok nije srušio otpor veoma neugodnog protivnika, trenutno 19. na ATP listi. Kolšrajber je igrao odlično, nimalo ne respektujući svetskog broja jedan, pa je zaslužio aplauze sa tribina.

Nemac je posedno dobar bio u prvom setu. Njegovi bekhend udarci bili su izuzetno precizni, istrčavanje na mrežu pravovremeno, ali mu je "pomogao" i Đoković, koji je u tom delu susreta bio nesiguran i dekoncentrisan.

Već u drugom setu, situacija je polako krenula da se odvija prema predviđanjima. Đoković je hvatao odgovarajući ritam, zaigrao mnogo bolje i raznovrsnije, a kada je brejkom poveo sa 3:1 bilo je jasno da uspostavlja potpunu kontrolu nad mečom.

Kolšrajber je do kraja duela igrao dobro, ali je povremeno samo pretio, bez šansi da bi mogao do preokreta i iznenađenja. Srpski teniser nije ispuštao inicijativu, bio je u svom elementu, a kada se sasvim razmahao Nemcu nije bilo spasa, bez obzira što je pred kraj četvrtog seta osvojio dva gema zaredom.

Bila je ovo treća pobeda Đokovića nad Kolšrajberom u njihovom četvrtom duelu na ATP turnirima, a prvi izgubljeni set na ovogodišnjem Rolan Garosu.

U borbi za polufinale Đoković igra protiv nemačkog veterana 35. godišnjeg Tomija Hasa, trenutno 14. na ATP listi, koji je pobedio Rusa Mihaila Južnjog sa 6:1, 6:1, 6:3.

Biće to njihov osmi međusobni meč, a Has je slavio na poslednjem, ove godine na mastersu u Majamiju (6:2, 6:4).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković posle preokreta u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 03.Jun.2013

Novak Đoković pobedom nad Filipom Kolšrajberom (3:1) plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Svetski broj 1 izgubio prvi set, ali u nastavku sigurnom igrom stigao do pobede. Đokovićev naredni rival biće Tomi Has...Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale grend slem turnira...

Nastavak na RTS...

Novak: ''Jelenin duh će uvek biti uz mene''

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2013

Najbolji teniser sveta, posle pobede nad Filipom Kolšajberom i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa, još jednom potvrdio na konferenciji za štampu koliko mu je značio rad sa, pre dva dana preminulom Jelenom Genčić, koju je nazvao i ''drugom majkom''.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.