Đoković poražen u finalu Sinsinatija

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2012, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković poražen u finalu Sinsinatija

Teniser Srbije Novak Đoković nije danas uspeo da osvoji turnir u Sinsinatiju, pošto je u finalu izgubio od Švajcarca Rodžera Federera sa 0:2, po setovima 0:6, 6:7.

 

Novak Đoković izgubio svoje četvrto finale u Sinsinatiju

 

 

U prvom setu igrao je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Federer, dok je Đoković imao problema sa servisom, kao i da se prilagodi igri protivnika. U takvom odnosu snaga švajcarski teniser je za 20 minuta završio prvi deo igre bez izgubljenog gema - 6:0.

 

U nastavku meča Đoković je na svoj servis osvojio prvi gem u meču i poveo sa 1:0. Federer je odmah izjednačio i set se nastavio tako što je svaki teniser osvajao gemove na svoj servis. Bili su izjednačeni do 6:6 i ušli u taj-brejk.

 

Prvi igrač sveta je poveo sa 3:0, Đoković je onda smanjio na 3:2, izjednačio na 3:3 i poveo sa 4:3. Federer je ipak uspeo da preokrene na 6:5, ali nije tada uspeo da završi meč. Morao je da sačeka da povede sa 8:7 i iskoristi grešku protivnika za odlučujući poen posle 80 minuta igre u finalu za trijumf na Mastersu u Sinsinatiju.

 

Ovo je bio 28 meč između Đokovića i Federera i 16. pobeda švajcarskog tenisera. Prvi teniser sveta se ovim trijumfom dodatno učvrstio na čelu ATP liste, pošto će od ponedeljka imati 12165 poena, dok će Đoković imati 11270.

 

Nagradni fond turnira je bio 2.825.280 dolara. Pobedniku je pripalo 535.600, dok je finalista zaradio 262.610 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.