Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 01:05

Đoković počinje pohod na Rolan Garos, na terenu Lajović i Đere

Trećeg dana Rolan Garosa na terenu će se naći najbolji teniser današnjice Novak Đoković, kao i preostala dva srpska predstavnika u singlu - Dušan Lajović i Laslo Đere. Đoković će pohod na grend slem titulu u Parizu početi protiv Mikaela Imera, protivnik Lajoviću biće Đanluka Mađer, dok će se Đere sastati sa Kevinom Andersonom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mečeve sa Rolan Garosa možete pratiti u direktnim prenosima na programima RTS-a.
Đoković je u prestonicu Francuske stigao nakon titule na mastersu u Rimu i u prvom meču igraće sa mladim Šveđaninom Mikaelom Imerom.

Njihov duel postavljen je kao treći na stadionu "Filip Šatrije" i trebalo bi da počne ne pre 14.30, posle duela Majar Šerif – Karolina Pliškova i Laura Zigemund – Kristina Mladenović. I ako dođe do vremenskih neprilika i kiše u Parizu, Novak će sigurno na teren jer najveći stadion u kompleksu od ove godine ima krov.
Đoković i Imer se do sada nisu sastajali, a ukoliko preskoči prvu prepreku, srpski igrač će ići na pobednika meča Ugo Deljijen – Ričardas Berankis.
Prvi će na parisku šljaku od naših predstavnika izaći Laslo Đere, koji neće imati lak posao protiv nekadašnjeg finaliste Vimbldona Kevina Andersona. Njih dvojica će snage odmeriti na terenu 12, negde oko 12.30, pošto moraju da sačekaju kraj ženskog singla između Alison van Ujtvank – Rebeke Peterson.
Srpski teniser je protiv visokog Andersona igrao jednom, u Puneu 2019. godine, i tada izgubio u dva taj-brejka.
Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz okršaja Dušana Lajovića i Đanluke Mađera. Oni na teren izlaze posle Jelene Ostapenko i Medison Brengl, takođe oko 12.30.
Rolan Garos se igra za nagradni fond od 38.000.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.