Đoković pobedio Gulbisa i plasirao se u polufinale

Izvor: Politika, 15.Avg.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pobedio Gulbisa i plasirao se u polufinale

MONTREAL – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira Rodžers kup u Montrealu pošto je rano jutros u četvrtfinalu savladao Letonca Ernestsa Gulbisa u tri seta - 5:7, 7:6 (9:7), 6:1.

Sedmi međusobni okršaj između Srbina i Letonca počeo je sa četiri i po sata zakašnjenja nakon što je kiša poremetila program >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << turnira kanadskom gradu, a svetski broj jedan zabeležio je šestu pobedu nad Gulbisom posle dva i po sata igre.

Do nje je Đoković večeras došao teškom mukom i uz mnogo prolivenog znoja. Bio je na korak od eliminacije, jer se namerio na sjajnog, izuzetno raspoloženog protivnika, ali je ipak smogao snage da na sebi svojstven način napravi preokret za trijumf.

Gulbis je prva dva seta odigrao izvanredno, podsetivši na najbolja izdanja iz prošle godine, kada je bio deseti na svetu. Odličan na svakom delu terena, siguran na servisu, umeo je da kažnjava greške favorizovanog protivnika, uz povremene spektakularne poene.

S druge strane, Đoković nije ličio na sebe. Pravio je netipične greške i slabije servirao, pa je sve govorilo da mu ne gine poraz nakon 50 pobeda ove sezone.

Međutim, srpski teniser na kraju je ipak pokazao zbog čega je neprikosnoven u svetskom tenisu. Uz nesporan kvalitet, presudili su neverovatna koncentracija i fascinantna prihička stabilnost, pa je Đoković najpre posle drame u taj-brejku drugog seta preuzeo u završnom delu meča stvar u svoje ruke i izgradio put do trijumfa.

U trećem setu nije bilo nikakve dileme. Đoković je zagospodario terenom i uz dva brejka rutinski srušio otpor demoralisanog protivnika.

U borbi za finale Đoković igra protiv Francuza Žeremija Šardija, koji je prethodno posle tri sata i sedam minuta maratonske igre, uz prekid zbog kiše, slavio protiv Amerikanca Džona Iznera - 6:7 (9:11), 7:6 (15:13), 7:6 (7:4).

U preostalim četvrtfinalnim mečevima kasnije se sastaju Rafael Nadal (Španija) - Kei Nišikori (Japan) i Žo-Vilfred Conga (Francuska) - Endi Marej (V. Britanija).

Masters u Montrealu igra se za ukupan nagradni fond od 4,17 miliona dolara, a titulu brani Conga.

-----------------------------------------

Đoković: Pobedio sam Gulbisa „na mišiće"

MONTREAL – Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je da je morao da upotrebi maksimum snaga kako bi savladao Letonca Ernesta Gulbisa za polufinale Mastersa u Montrealu.

Najbolji srpski teniser morao je da spašava dve meč lopte u pravom taj brejk trileru drugog seta meča koji je trajao dva i po sata.

Nakon što je u taj brejku postavio stvari na svoje mesto,. Đoković je u trećem delu igre prosto pregazio demoralisanog Gulbisa.

„Nisam baš najsrećniji igrom koju sam prikazao. Ipak, nekada morate da dobijete meč „na mišiće”, tako da sam morao da se maksimalno potrudim. Ernest je bio bolji u dva seta, ali je na njegovu žalost propustio dve meč lopte”, rekao je Đoković.

On je dodao da je najvažnije tokom meča da igrač ostane maksimalno skoncentrisan na svaki udarac i poen.

„Jednog dana igrate dobro, drugog loše Važno je da čvrsto verujete u sebe, da ste posvećeni borbi za svaki poen, To je ono što vas spašava iz nevolje”, rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije nastavlja pohod na četvrtu kanadsku titulu večeras u polufinalu protiv Francuza Žeremija Šardija.

-----------------------------------------

Đoković i Tipsarević u polufinalu parova

MONTREAL – Srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević plasirali su se u polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu pošto su jutros savladali britansko-australijski dubl Džejmi Marej - Džon Pirs sa 6:3, 6:7 (5-7), 10:7.

Protivnici Đokoviću i Tipsareviću u meču za plasman u finale biće Kanađanin Danijel Nestor i Eduard Rože-Vaselan iz Francuske koji su pobedili srpsko-poljsku kombinaciju Nenad Zimonjić - Marcin Matkovski sa 6:4, 6:2.

Najbolji teniser sveta u jednom danu je, praktično, obezbedio dva polufinala turnira iz Masters serije 1000 pošto je, prethodno, u pojedinačnoj konkurenciji pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa sa 5:7, 7:6 (9-7), 6:1.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Đoković pobedio Gulbisa i plasirao se u polufinale

Izvor: Press, 15.Avg.2015

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, plasirao se u polufinale masters turnira Rodžers kup u Montrealu pošto je rano jutros u četvrtfinalu savladao Letonca Ernestsa Gulbisa u tri seta - 5:7, 7:6 (9:7), 6:1. .      ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.