Đoković najtraženiji na Guglu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković najtraženiji na Guglu

BEOGRAD -

Novak Đoković je najpretraživanije ime poznate ličnosti iz Srbije na Guglu ove godine, dok je najveći porast broja pretraživanja zabeležila Prva Televizija, pokazali su danas rezultati istraživanja koje kompanija Gugl sprovodi svake godine.

Globalno na vrhu liste ličnosti sa najvećim brojem pretraživanja je pevačica Rebeka Blek, navodi se u Guglovom Zeitgeist-u, pregledu pojmova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su najčešće upisivani u internet pretraživač tokom 2011. godine.

Istraživanje, koje se inače sprovodi u više od 40 zemalja širom sveta, ove godine prvi put sprovedeno je i u Srbiji.

Pojmovi koji se najviše pretražuju u Srbiji

Na osnovu učestalosti pojavljivanja pretraživanih pojmova, Zeitgeist nudi jedinstven pregled glavnih i najzanimljivijih događaja i trendova u toku protekle godine.

Posmatrajući rezultate u Srbiji, može se zaključiti da najveće interesovanje vlada za sadržaje zabavnog karaktera.

Prva Srpska Televizija zabeležila je najveći porast broja pretraživanja i tako zauzela prvo mesto na listi, a prate je domaći film Ničija Zemlja, aukcijski sajt Kupindo i internet stranica Vujaklija.

Pored njih, nekoliko mesta na listi najboljih 10 zauzimaju i internet stranice koje nude mogućnost igranja online igrica.

Ličnosti koje se najviše pretražuju u Srbiji

Teniser Novak Đoković je, očekivano, najpretraživanije ime neke poznate ličnosti iz domaćeg sveta sporta i zabave u proteklih 12 meseci u Srbiji.

Pored njega, u listi najpretraživanijih 10 ličnosti kvalifikovale su se i pevačice Nataša Bekvalac i Seka Aleksić iz sveta zabave.

Od prvih deset, čak pet najčešće pretraživanih ličnosti predstavljaju internacionalne muzičke i filmske zvezde.

Ličnosti koje beleže najveći porast broja pretraživanja u Srbiji:

1. Ratko Mladić

2. Ejmi Vajnhaus

3. Novak Đoković

4. Nataša Bekvalac

5. Nikola Tesla.

Pored informacije o tome šta zanima ljude u Srbiji, Gugl Zeitgeist nudi uvid i u teme koje su bile od interesovanja na globalnom nivou.

Na globalnom nivou, ovogodišnji pojmovi sa najbržim rastom potvrđuju visoko interesovanje za popularnu kulturu, s obzirom da listu predvodi pevačica Rebeka Blek, a prate je Adele i Rajan Dan, a u prvih deset svoje su mesto našle stranice društvenih mreža kao i nove tehnologije kao što su igrica Betlfild 3 i AjFon 5.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.