Đoković najbolji u 2014. u izboru časopisa Ju Es Ej Tudej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković najbolji u 2014. u izboru časopisa Ju Es Ej Tudej

Najtiražniji američki dnevni list Ju Es Ej Tudej (USA Today) proglasio je danas prvog igrača sveta Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u 2014. godini.

Za sudije izbora koji su napravili časopis Ju Es Ej Tudej i Teniski kanal (www.tennischannel.com) izabrani su bivši najbolji igrači sveta Martina Navratilova i Džim Kurijer, kao i novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dag Robson.

Od njih je traženo da odaberu tri najbolja tenisera i tri najbolja meča i da nakon toga izaberu najbolje u ovoj godini.

Odlučili su da je srpski teniser Novak Đoković najbolji igrač, a njegov meč sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, u finalu Vimbldona, proglašen je za najbolji meč u 2014. godini.

"Novak je izabran za najboljeg jer je osvojio Vimbldon i pošto je dominantnom igrom u završnici godinu završio na prvom mestu ATP liste. Bio je neverovatno konstantan, ostvario je skor od 61 pobede i osam poraza, ali je osvojio i sedam titula", rekao je najbolji svetski teniser Džim Kurijer.

Sudije su donele jednoglasnu odluku da je finalni meč Vimbldona, koji je Đoković dobio posle pet setova, najbolji u 2014. godini. Srpski teniser tada je pobedio osvajača 17 grend slem titula sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

"Taj meč je spasio Đokovićevu sezonu. Da je Federer osvojio peti set, najverovatnije bi godinu završio na prvom mestu ATP liste", rekao je novinar časopisa Ju Es Ej Tudej Dag Robson.

U konkurenciji za najboljeg igrača bila je i prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams, kao i treća na WTA listi Rumunka Simona Halep.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novo priznanje: Đoković najbolji u 2014. u izboru časopisa Ju Es Ej Tudej

Izvor: Blic, 13.Dec.2014

Najtiražniji američki dnevni list Ju Es Ej Tudej (USA Today) proglasio je prvog igrača sveta Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u 2014. godini...Za sudije izbora koji su napravili časopis Ju Es Ej Tudej i Teniski kanal (www.tenniscannel.com) izabrani su bivši najbolji igrači sveta Martina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.