Đoković je prestigao Nadala, ali Federer ima više od njih dvojice zajedno

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 12:34

Đoković je prestigao Nadala, ali Federer ima više od njih dvojice zajedno

Srpski teniser Novak Đoković nedavno je prestigao Rafaela Nadala po ukupnoj zaradi u karijeri, ali ni njih dvojica zajedno ne mogu da pariraju Rodžeru Federeru.

Mediji specijalizovani za zarade sportista su preneli informaciju da je aktuelni prvi teniser sveta na Završnom mastersu u Torinu dobio 4,4 miliona.

Zajedno sa novcem od sponzora, Đoković je stigao do ukupno 520 miliona zarađenih tokom karijere, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nadal na 515 miliona.

Međutim, njih dvojica nisu ni blizu vrha po tom parametru. Tamo se nalazi Rodžer Federer. Švajcarac je tokom karijere zaradio 1,2 milijardu dolara, odnosno više nego druga dvojica zajedno.

Federer, koji je u penziji više od godinu dana. je samo tokom 2023. godine zaradio više od 95 miliona dolara.

Poređenja radi, Novak je više od njega zaradio na turnirima (180 miliona), ali dobija manje novca od sponzorstava iako je i taj segment u poslednje vreme dobrano poboljšao (340 miliona).

Federer samo od japanskog proizvođača odeće Junikloa ima desetogodišnji ugovor koji mu svake godine donosi po 30 miliona dolara, dok Lakost Đokoviću godišnje daje 10 uprkos tome što je i dalje aktivan na teniskom terenu.

Đoković planira i da se dodatno aktivira na tom polju, pa je tako najavio da će na predstojećem Australijan openu promovisati sportsko prehrambeno piće.

Da li će to biti dovoljno da prebrodi jaz od gotovo 700 miliona dolara u odnosu na Federera?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Federer zaradio više nego Đoković i Nadal zajedno

Izvor: Capital.ba, 17.Dec.2023, 11:06

BERN – Novak Đoković je nedavno preskočio Rafaela Nadala u ukupnoj zaradi u karijeri, kada se saberu prihodi sa turnira i od reklama. Đoković je došao do cifre od 520 miliona dolara, dok je Španac na 515. FOTO: Agencije Kako tvrde mediji specijalizovani za zarade vrhunskih sportista, Nole...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.