Đoković i Erlih trijumfovali u dublu

Izvor: Politika, 13.Jun.2010, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Erlih trijumfovali u dublu

LONDON – Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Izraelac Džonatan Erlih trijumfovali su na Kvins turniru u Londonu u konkurenciji dublova savladavši u finalu Slovaka Karola Beka i Čeha Davida Skoha sa 2:1 u setovima - 6:7 (6:8), 6:2, 10:3.

Treći teniser sveta i izraelski specijalista za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dubl ostvarili su veliki uspeh na poznatom londonskom turniru. Posle „tesno” izgubljenog prvog seta, ubedljivo su dobili drugi, da bi u produženom taj brejku bili sigurniji i precizniji, pa su zasluženo trijumfovali nakon jednog časa i 29 minuta zanimljive igre.

Osvajanjem trofeja u dublu Đoković je „kompenzovao” preranu eliminaciju na Kvinsu u singl konkurenciji, gde je izgubio u osmini finala od Belgijanca Ksavijera Malisa. Nema sumnje da će ovaj uspeh mnogo značiti za našeg najboljeg tenisera pred nastavak sezone na travnatim terenima, posebno uoči učešća na Vimbldonu.

Đokoviću je finale na Kvinsu bilo tek drugo u karijeri u konkurenciji ATP dublova, a prvi put je trijumfovao, uz značajnu pomoć Erliha. Prethodni put je u paru sa Čehom Radekom Štepanekom igrao pre tri godine u Adelejdu, gde su ih pobedili Južnoafrikanac Vesli Mudi i Australijanac Tod Peri.

Na turniru u Londonu, koji je igran za ukupan nagradni fond od 713.000 evra, u singlu je trijumfovao Amerikanac Sem Kveri savladavši ranije danas u finalu zemljaka Mardija Fiša sa 7:6 (7:3), 7:5.

Tanjug

objavljeno: 13/06/2010
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.