Đoković donirao 100.000 dolara deci Srbije

Izvor: Politika, 21.Dec.2011, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković donirao 100.000 dolara deci Srbije

BEOGRAD – Prvi teniser sveta i Nacionalni ambasador UNICEF-a, Novak Đoković donirao je danas 100.000 dolara ugroženoj deci u Srbiji.

„Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima mališana u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale”, rekao je Đoković.

On je naglasio da „izgradnja solidnog temelja u ranim godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini”.

Đoković je od avgusta ove godine, kada je postao ambasador UNICEF-a, posetio inkluzuivni vrtić u Smederevu koji pohađaju deca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su mališani sa smetnjama u razvoju i oni koji žive u romskim naseljima.

Đoković takođe, promoviše i kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda, kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu decu u celom svetu.

„UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji”, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.

Đoković je počeo da igra tenis kada je imao četiri godine, a proboj na svetsku scenu ostvario je sa 16. godina.

Od tada je osvojio ukupno 28 titula, od kojih četiri gren slema - 2008. i 2011. godine Austalian Open, Vimbledon i US Open.

U decembru ove godine. Međunarodna teniska federacija proglasila ga je svetskim šampionom. „Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite”, poručio je Đoković.

Tanjug

objavljeno: 21.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.