Izvor: Radio 021, 22.Dec.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Učiniću što mi je u moći da prestignem Federera i Nadala

Šampion Vimbldona i Australijan Opena Novak Đoković kaže da će učiniti sve što je u njegovoj moći da stigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Naravno, reč je o broju Grend slem titula - Federer ima 20, Španac jednu manje, a Đoković je trenutno na 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Novak je po završetku egzibicije u Abu Dabiju, na kojoj je osvojio treće mesto, rekao da veruje da ima još šta da kaže u svetu tenisa.

"Trenutno malo zaostajem za Rodžerom i Rafom. Lagao bih kada bi rekao da ne mislim na te rekorde, ali svestan sam da ne zavisi sve od mene. Oni su možda i dva najbolja igrača u istoriji i mislim da i dalje imaju potencijala da povećavaju broj Grend slem titula", prenosi B92.

"Radim svakoga dana da im se približim i u budućnosti i prestignem njihov rekord. Videćemo na kraju da li ću u tome uspeti ili ne", izjavio je Novak.

Takođe, dodaje da mu nije bitno da li je u pitanju egzibicija ili turnir za bodove.

"Volim da igram na turnirima kao što je ovaj u Abu Dabiju. Uvek takve turnire doživljavam kao i ostale za bodove, jer imate mečeve sa velikim brojem dobrih igrača koji nastoje da igraju sa jakim intenzitetom i pripremaju se tako za veće turnire. Pogotovo pred početak sezone. Ove godine je pomereno da se igra ranije zbog ATP kupa, ali nadam se da ću još imati prilike da igram ovde. Ja sam igrač koji daje sve od sebe u svakom meču", jasan je Đoković.

Kaže i da su mu se sa 32. godine promenili prioriteti.

"Ranije sam, na početku karijere, igrao da bih osvojio što više titula, ali sa 32 godine i toliko godina na ATP turu, moji ciljevi nisu samo obične pobede i obaranje rekorda, što je svakako dobro. To nije jedino što me zanima. Želja mi je da posebno budem inspiracija deci. Ljudima uvek kažem, borite se za svoj snove, pre ili kasnije imaćete priliku da ih ostvarite", zaključio je Đoković.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Lagao bih da kažem da ne mislim da stignem rekorde Rodžera i Rafe"

Izvor: B92, 23.Dec.2019, 01:14

Šampion Vimbldona i Australijan Opena, Novak Đoković kaže da će učiniti sve što je u njegovoj moći da stigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala...Naravno, reč je o broju Grend slem titula, Federer ima 20, Španac jednu manje, a Đoković je trenutno na 16...Novak je po završetku egzibicije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.