Đoković: Samopouzdanje ključ napretka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Samopouzdanje ključ napretka

RIM -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u razgovoru sa komentatorom Eurosporta Matsom Vilanderom da je samopouzdanje ključ njegovog naglog napretka u poslednjim mesecima.

"Na šljaci ne treba da nastupate agresivno, već je važno da imate varijacije u igri", ocenio je Đoković koga je nekadašnji prvi igrač sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vilander nazvao "trenutno najboljim igračem današnjice".

Đoković je naglasio da je "mentalna zrelost, takođe, važan faktor" njegove nepobedivosti ove sezone.

"Kada verujete u sebe, ništa nije nemoguće", rekao je Đoković i dodao da tokom mečeva sada samo razmišlja o "narednom poenu".

"Moja najveća snaga je samopouzdanje. Zato se i odlučujem na dijagonale i udarce koji su u principu teški, jer zahtevaju više 'spina', rekao je Đoković.

Drugi reket sveta, koji je u nedelju zabeležio prvu pobedu na šljaci protiv "kralja" ove podloge, Španca Rafaela Nadala, i to na njegovom terenu u Madridu, istakao je da mu je u servis glavno oružje kojim je zabeležio 32 uzastopne pobede ove sezone.

"Servis mi prošle godine nije funkcionisao i sada se 'vratio', što je velika prednost za mene", rekao je Đoković.

Osvajač šest titula ove sezone, ukupno 24 u karijeri, naglasio je da je kretanje na terenu takođe bitan faktor uspeha.

"Zajedno sa Rafaelom Nadalom spadam među tenisere koji se najbolje kreću, a brzina igra ključnu ulogu u svakom meču", rekao je Đoković koji će se u drugom kolu Masters turnira u Rimu u sredu uveče sastati sa Poljakom Lukašom Kubotom.

Federer: Serija Đokovića može da znači smenu na vrhu

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je danas da serija pobeda Novaka Đokovića od početka sezone može da znači smenu na vrhu.

Đoković je sa druge pozicije ATP liste potisnuo Federera u martu, a sada ugrožava Rafaela Nadala na prvom mestu. Teniser Srbije pobedio je u nedelju Nadala u finalu turnira u Madridu, na šljaci koja je omiljena podloga španskog igrača.

Đoković je ove sezone zabeležio seriju od 32 pobede i nema nijedan poraz.

"To je definitivno interesantno što Novak nije izgubio dugo ove sezone. To stvara drugačiju situaciju, ali na mene mnogo ne utiče", rekao je Federer.

Švajcarski teniser je dodao da sada Nadal i Đoković igraju bolje od njega i drugih tenisera.

"Osećam se kao svako ko može da igra na svim podlogama i kome je veoma teško da pobedi na ovim velikim turnirima", rekao je Federer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.