Đoković: Pokušaću da završim sezonu u velikom stilu

Izvor: Politika, 30.Okt.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Pokušaću da završim sezonu u velikom stilu

PARIZ – Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je danas uoči starta na Mastersu u Parizu da će pokušati da ovu sezonu završi u velikom stilu.

„Čini mi veliko zadovoljstvo što ću uskoro ponovo zauzeti broj jedan u svetu. Ta činjenica pokazuje koliko je ova sezona ipak, bila uspešna za mene. Uostalom, ostalo je do kraja sezone još dva velika turnira i pokušaću da završim godinu na najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mogući način”, rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Drugi reket sveta je istakao da je sam nastup u Bersiju i direktni plasman u finale Mastersa u Londonu „ogroman izazov”.

„Ne bih bio pošten ni prema sebi, ni prema organizatorima da čuvam energiju za sledeće takmičenja. Pokušaću, kao i uvek, da u svakom meču dam svoj maksimum. Takav mi je mentalitet”, poručio je Đoković.

Petostruki osvajač gren slem turnira, koji je u 2011. odigrao jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa, istakao je da mu je prioritet ove godine bilo „stvaranje najboljeg mogućeg programa”.

„Bilo je malo teže ostvariti sve ciljeve, zbog Olimpijskih igara, ali se na kraju sve završilo dobro. Bio sam fokusiran na velika takmičenja i smatram da sam konstantno dobro igrao, ali nisam želeo da izlažem organizam velikim naporima”, ocenio je Đoković svoj učinak ove sezone.

Đoković sa oduševljenjem priča o Parizu, u kojem je 2009. osvojio titulu, pobedivši u finalu domaćeg tenisera Gaela Monfisa.

„Obožavam Pariz. To je jedan od najlepših gradova na svetu, sa prebogatom istorijom. Ovde toliko toga ima da se vidi i doživi”, rekao je najbolji sportista sveta u 2011.

Tanjug

objavljeno: 30.10.2012.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   London

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Kraj sezone u velikom stilu

Izvor: BanjalukaLive.com, 30.Okt.2012

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je uoči starta na Mastersu u Parizu da će pokušati da ovu sezonu završi u velikom stilu. "Čini mi veliko zadovoljstvo što ću uskoro ponovo zauzeti broj jedan u svijetu. Ta činjenica pokazuje koliko je ova sezona ipak, bila uspješna za mene. Uostalom,...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Nole srećan i ponosan...

Izvor: Sportske.net, 30.Okt.2012

Najbolji srpski teniser ne krije zadovoljstvo zbog činjenice da će i 2012. godinu završiti kao prvi teniser sveta. Svestan je napora koji ga očekuju u samom finišu sezone, u Parizu i na završnom turniru u Londonu, ali veruje da će i aktuelnu sezonu okončati u velikom stilu.

Nastavak na Sportske.net...

Povratak u velikom stilu

Izvor: RTS, 30.Okt.2012

Đoković se uskoro vraća na Svetski teniski tron a uoči starta na Mastersu u Parizu najavljuje da će pokušati da sezonu završi u velikom stilu. ..Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je danas uoči starta na Mastersu u Parizu da će pokušati da ovu sezonu završi u velikom stilu..."Čini...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.