Đoković: Ne razmišljam o rekordima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Ne razmišljam o rekordima

Dan nakon što je treći put trijumfovao u Vimbldonu i osvojio devetu gren slem titulu u karijeri, najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da ne razmišlja o mogućnosti da dostigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su na četiri najveća turnira pobeđivali 14, odnosno 17 puta.

"I dalje sam mnogo, mnogo daleko od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << toga i predamnom je dugačak put", kazao je Đoković, koji je po broju gren slem titula juče nadmašio velikane kao što su Andre Agasi, Džimi Konors ili Ivan Lendl.

"Mnogo truda je neophodno da bi se osvojila gren slem titula i dosta stvari treba da se uklopi da bi se to ostvarilo, pa bi dostizanje Nadala i Federera bio neverovatan poduhvat. Iskreno, o tome uopšte ne razmišljam", rekao je Đoković u današnjem razgovoru s novinarima.

"Umesto da energiju crpim iz želje da stignem najbolje, motivaciju nalazim u ljubavi prema tenisu i radosti koju osećam dok igram", objasnio je Đoković i dodao da mu dodatnu snagu daje to što oseća odgovornost da obraduje svoje najbliže, pre svega suprugu i sina.

Novinari su bili uporni i naveli su podatak da je na poslednjih 20 grem slem turnira srpski teniser igrao 15 finala i osvojio osam titula, pobedivši Nadala i Endija Mareja po tri, a Federera dva puta, pa je stoga logično postaviti pitanja može li ih nadmašiti.

Prvi igrač sveta je priznao da ovo verovatno jeste pravi trenutak da se postavi pitanje može li do kraja karijere po broju gren slem titula stići najbolje, ali veruje da je pred njim još dosta godina i da stoga nema razloga za bilo kakav pritisak.

Jedan od prisutnih novinara podsetio je Đokovića da je u jednom mesecu uspeo da pobedi Nadala na Rolan Garosu i Federara na Vimbldonu, što tako u kompletu nikada nikome nije pošlo za rukom.

"O tome nisam razmišljao, ali sada kada ste to spomenuli i meni se čini da se radi o najvećem mogućem dostignuću, jer tu dvojicu tenisera zaista nije jednostavno pobediti na njihovim omiljenim podlogama", kazao je Đoković.

Novinar agencije AP konstatovao je da je Đoković najbolji riterner na svetu, genijalan u igri sa osnovne linije i nenadmašan u kontroli tela i uma i upitao ga da li je angažovao Borisa Bekera da mu, između ostalog, pomogne da stekne mentalnu snagu prilikom servisa.

Upravo taj segment igre, rečeno je, omogućio je srpskom teniseru da u finalu protiv Federera spasi šest od sedam brejk lopti, što je bilo presudno za konačan ishod meča.

"Uvek postoji nešto na čemu mogu da radim i znam da igru mogu da odvedem na još viši nivo", kazao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Ne razmišljam o rekordu

Izvor: Akter, 13.Jul.2015

Dan nakon što je treći put trijumfovao u Vimbldonu i osvojio devetu gren slem titulu u karijeri, najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da ne razmišlja o mogućnosti da dostigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su na četiri najveća turnira pobeđivali 14, odnosno 17 puta..I dalje...

Nastavak na Akter...

GS: Može li Novak da stigne Rodžera i Rafu? On kaže - teško

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2015, 18:40

Novak Đoković postao je u nedelju peti teniser u istoriji Open ere po broju osvojenih Grend slemova, pa se mnogi ponovo pitaju koja je njegova granica. Srpski teniser osvojio je deveti Grend slem u karijeri, a neki misle da može da stigne Rafaela Nadala (14) ili čak i Rodžera Federera (17)...Srpski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.