Đoković: Ljudima u Srbiji naneto mnogo nepravde

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Avg.2013, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Ljudima u Srbiji naneto mnogo nepravde

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je u intervjuu američkom časopisu Njujorker da je veliki patriota i istakao da Srbija ne zaslužuje tretman kakav ima u svetskim medijima.
(FOTO: sportinginterest.co.uk)
Ne kažem da je Srbija najbolja država na svetu, ali sigurno ne zaslužuje takav tretman svetske štampe. Ja, koji sam odrastao u Srbiji, znam istoriju svog naroda. Znam koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je nepravde naneto našim ljudima – kazao je, između ostalog, Đoković.
On je dodao da se čak trudi da „ne sudi tim ljudima” naglašavajući kako je siguran da nisu dobro informisani.
Sve je to posledica medijskog ocrnjavanja Srbije u poslednjih 20 godina – konstatovao je svetski teniski broj jedan.
Njujorker je na devet strana objavio priču o Đokovićevom životu i karijeri, a sažeto ga opisuje kao „sportistu, zabavljača, humanitarca, patriotu i porodičnog čoveka, najpozantijeg Srbina na svetu – čoveka koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim” i veruje 100 odsto u životnu filozofiju „Privlačiš stvari onako kako razmišljaš, ti si onakav kakve su ti misli”.
Autorka teksta podseća da je Đoković najbolji teniser sveta već 85 nedelja, osim Vimbldona osvojio je još 36 ATP titula, uključujući tri Australijen opena zaredom i jedan US Open.
U 2011. godini postigao je nešto što mnogi smatraju najboljom sezonom u istoriji tenisa – dobio je 70 od 76 mečeva, zabeležio 41 pobedu u nizu, a nije poražen pre polufinala na gren slemovima u poslednje tri godine.
Srpski teniser naveo je da je veoma pobožan, da mu je pokojni patrijarh Pavle jedan od uzora, i da se ne odvaja od drvenog krsta i brojanice koje je nabavio u Hilandaru.
On je istakao da mu je mnogo značila poseta manastiru iz 12. veka koji je osnovao prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava, gde je 2009. godine boravio sa ocem i braćom.
To je najsvetije mesto koje sam posetio u svom životu. Po ceo dan smo se molili, šetali, jeli dva puta dnevno… Jednostavno te vraća korenima i sebi samom – rekao je Đoković.
Srpski teniser je naveo da ima planove za budućnost i da po završetku karijere „pre svega, vidi sebe kao porodičnog čoveka”.
Đoković ove nedelje startuje na poslednjem gren slem turniru sezone, US Openu, kojeg je osvojio 2011. godine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak u Njujorku: Srbija ovo ne zaslužuje

Izvor: Mondo, 27.Avg.2013, 09:51

"Ne kažem da je Srbija najbolja država na svetu, ali sigurno ne zaslužuje takav tretman svetske štampe", rekao je..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.