Đoković: Divna slika je poslata u svet, budimo zadovoljni

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Divna slika je poslata u svet, budimo zadovoljni

„Delić je pokazao da je jedan od najperspektivnijih tenisera na svetu“, istakao je Nole

Novak Đoković je slavio nad Delićem u prvom meču Dejvis kup duela Srbije i Hrvatske. On je bio svestan šta za njega nosi breme favorita.

Bio sam svestan da sam favorit, ali je takve mečeve najteže igrati. Posebno protiv mladih perspektivnih protivnika, kakav je Mate Delić“, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << istakao je Nole.

Zadovoljan je dobrom igrom koju je prikazao, uprkos tome što je mladi Mate pokazao da je veliki talenat.

Srećom, napravio sam taj jedan brejk, doneo mi je prednost od jednog seta. Nisam se suočio ni sa jednom brejk loptom. Zadovoljan sam kako sam servirao, kako sam vraćao njegov servis. Dobro se kreće za svoju visinu, jedan je od najperspektivnijih na svetu“, rekao je najbolji teniser sveta.

Njih dvojica se poznaju i izvan terene, više puta su trenirali zajedno.

Dobri smo prijatelji, što se danas i videlo na terenu. Publika je bila izvanredna. Srećan sam što sam danas izašao na teren pred ovakvom publikom, koja je pokazala sjajno ponašanje. Divna slika je poslata u svet, i svi treba da budemo zadovoljni“.

Delić je bio iznenađen što nije bilo zvižduka.

Mislim da je ta slika i sam doživljaj svih koji su videli bio izuzetno pozitivan. Videli smo sa koliko je poštovanja ispraćena hrvatska himna, što je za svaku pohvalu. Svi prisutni su pokazali zašto je Kraljevo zaslužilo da ima ovakav ddogađaj.

Troicki igra težak meč sa Ćorićem.

Mislim da trenutno Borna vodi, ali Viktor ima to iskustvo i nadam se da će ga iskoristiti. Borna ima dobre fizičke predispozicije i snagu. Psihički je vrlo zreo za nekoga ko ima samo 18 godina. Pobede nad Marijem i Nadalom govore više od reči. Iskreno se nadam da će Viktor ipak pobediti na ovom meču, jer je vođstvo od 2:0 različito od 1:1“.

U subotu je na programu samo jedan dubl meč.

U ovom timskom takmičenju je izuzetno bitno da ima specijalistu za dubl. Mi imamo Zimonju oni Draganju. Čak i bez Čilića i Dodiga su kompletna reprezentacija, kada je dubl u pitanju. Njihova prednost je to što nemaju šta da izgube, došli su na gostujući teren da se pokažu u najboljem svetlu“.

Na pitanje novinara da li će igrati trećeg dana, Novak nije znao da odgovori.

Rano je pričati ko će ići dalje, previše je rano. O trećem danu ćemo pričati trećeg dana“.

Najbolji teniser sveta je prezadovoljan organizacijom ovog duela.

O Kraljevu imam samo pozitivne utiske, i ne vidim zašto se ova praksa ne bi primenjivala i na druge sportove. Kraljevo se pokazalo kao grad sporta“, završio je.

(FOTO: MOZZARTsport)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.