DjOKOVIC SPASAO HRVATA STANICA Pice su me unistile bezglutenska ishrana je zakon

Izvor: medio.rs, 25.Jan.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DjOKOVIC SPASAO HRVATA STANICA Pice su me unistile bezglutenska ishrana je zakon

Nekadašnji hrvatski fudbalski reprezentativac 44-godišnji Mario Stanić u vreme kada je završavao karijeru imao je velikih problema gastroenterološke prirode zbog nezdrave ishrane, a spasao ga je srpski teniser Novak Đoković

Mario Stanić kaže da je zahvaljujući knjizi >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << srpskog tenisera Novaka Đokovića otkrio je bezglutensku ishranu, te se brzo odrekao namirnica koje štete njegovom organizmu.

Danas  ne jedem žitarice, već umesto običnog hleba biram onaj od heljde. Nakon te promene osetio sam znatno poboljšanje opšteg stanja, ali i zdravstvenu promenu, kao i mnogo više energije. Naučio sam i to svima savetujem - da treba slušati svoje telo. Nisam radikalan, ali kad izbegavam gluten, osećam se mnogo bolje. Na našem području je za popularizaciju "gluten free" ishrane i opšteg interesa za tu tematiku zaslužan srpski teniser Novak Đoković. Nakon njegove knjige svi su počeli više da pričaju o tome - kazao je Stanić, prenosi Jutarnji.hr.

Hrvat kaže da je zdravstvene probleme počeo da oseća pred kraj karijere u Londonu, najčešće noću.

- Živeo sam četiri godine u Italiji gde sam uglavnom jeo testeninu i pice. Možda sam se tada time i uništio. Mnogo bolje se osećam kada jedem namirnice bez glutena - kazao je nekadašnji fudbaler.

INFORMER.RS

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Đoković spasao nekadašnjeg hrvatskog fudbalera

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2017, 09:02

Poznato je da je Novak Đoković pobornik zdrave hrane, a da je odavno izbacio i gluten iz ishrane. Nekadašnji hrvatski fudbalski reprezentativac Mario Stanić ispričao je kako ga je srpski teniser spasao muka...On je pri kraju karijere imao velikih zdravstvenih problema, a krivac su tesetenine i pice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.