ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Morao sam da prebrodim oluju i vratim se u normalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2022, 23:10

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Morao sam da prebrodim oluju i vratim se u normalu

Prošao Golgotu na početku godine.

Srpski teniser Novak Đoković istakao je posle trijumfa nad Nikom Kirjosom u finalu Vimbldona i osvajanja 21. Gren slem titule u karijeri da je zadovoljan kako podrškom publike u Londonu, tako i svime što je od početka godine uspeo da prevaziđe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi svoju igru vratio na vrhunski nivo.

Srbin je u finalu turnira u Londonu slavio rezultatom 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (3) za tri časa igre i po sedmi put podigao trofej najprestižnijeg turnira na svetu.

- Presrećan sam jer sam u prilici da ovaj trenutak ponovo iskusim. Kao što sam mnogo puta ranije istakao, ovaj turnir je za mene poseban jer je to bio prvi turnir koji sam kao dete gledao i zbog kojeg sam počeo da treniram tenis. Ne uzimam pobede zdravo za gotovo, posebno ne Vimbldon. Naprotiv, ovde i vreme nekako drugačije protiče. Znači mi i činjenica da sa sobom imam svoju porodicu i bliske ljude, sa kojima mogu da podelim ovu pobedu - istakao je Đoković.

Ovaj trijumf je još vredniji kada se uzme u obzir sve što je Novak prošao od početka godine i uticaj koji su na njega imala dešavanja iz Australije mesecima potom.

 -Ova godina svakako nije bila ista kao prethodne. Počela je kako je počela i ta situacija je svakako uticala na mene tokom prvih nekoliko meseci. Generalno se nisam odlično osećao. Mentalno i emotivno nisam bio u najboljem stanju. Želeo sam da igram, ali kada sam otišao u Dubai osetio sam dosta pritiska i emocija. Nisam se osećao kao inače na terenu. Tada sam shvatio da će biti potrebno neko vreme i da moram da budem strpljiv, pa ću se pre ili kasnije vratiti u optimalno stanje. Sve što je usledilo posle Australije, pogotovo kada je reč o turnirima, predstavljalo mi je veliki izazov i prepreku koju je trebalo prevazići u emotivnom smislu. Kada sam napustio Australiju, sve to sam ostavio iza sebe i bio sam spreman da nastvim dalje. Nije bilo lako zatvoriti to poglavlje jer su me mediji konstantno podsećali na sve što se dogodilo. To je u meni izazivalo turbulencije. Morao sam da prebrodim tu oluju. Onda sam shvatio da će mi biti potrebno vreme da se konsolidujem, da se vratim u optimalno stanje na terenu i van njega - zaključio je Srbin.

BONUS VIDEO: Pogledajte kakve šanse su Beograđani davali Novaku Đokoviću za osvajanje Vimbldona
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.