Izvor: RTS, 10.Jul.2022, 16:39

Poljičak trenirao sa Novakom, pa osvojio juniorski Vimbldon

Mili Poljičak savladao je Amerikanca Majka Džanga sa 2:0 po setovima 7:6, 7:6 i postao prvi hrvatski teniser u istoriji koji je stigao do titule na Vimbldonu.
Ravnopravna borba dva mlada tenisera. Oba seta rešena su u taj-brejku u kojima je Poljičak imao više koncentracije i tako ih rešio u svoju korist.

Amerikanac je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uz jedan brejk stigao do 5:2 u prvom setu. Hrvat se nije predavao uspeo je fobije naredna tri gema i stigne do izjednačenja. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set rešen u taj-brejku. Poljičak je bio bolji i rešio prvi set u svoju korist u ovom periodu.
Slična slika i u drugom setu. Ponovo je Amerikanac došao do brejka prednosti, rival je brzo uzvrati. Potom su oba tenisera uspela da sačuvaju svoje servi pa je i drugi set rešen u taj-brejku.
Ponovo je Hrvat bio bolji i zasluženo je stigao do pobede i titule najboljeg juniora na Vimbldonu.
Zanimljivo, pre podne Novak Đoković i Mili Poljičak su zajedno trenirali pred finala

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.