”ĐOKOVIĆ NIJE LAK, NE SMEM DA OTKRIVAM SVE”: Ivanišević  se oglasio nakon spektakla u Parizu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 08:24

”ĐOKOVIĆ NIJE LAK, NE SMEM DA OTKRIVAM SVE”: Ivanišević se oglasio nakon spektakla u Parizu!

Novak ispisao istoriju...

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je sa Goranom Ivaniševićem svoj ogroman cilj i postao najveći šampion u istoriji tenisa, sa čak 23 grend slem trofeja u svojoj biografiji. Posle Noletovog trijumfa u Parizu, gde je u finalu protiv Kaspera Ruda treći put osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske, Đoković je rekao da je svetan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da njegovim saradnicima nekad nije lako. O tom "mučenju", kako je Novak rekao, posle meča je govorio i njegov trener, Ivanišević.

- Novak nije lak čovek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje oseća, nekad nije lako, komplikovano zna da bude. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smem da vam otkrivam šta nam je sve radio - rekao je Ivanišević u Parizu.

Naravno, govorio je kroz šalu, ali je bilo jasno da ima tu i dosta istine, što obojica uostalom priznaju.

Rekao je Ivanišević da je tokom turnira sugerisao Novaku da prestane da viče ka stručnom štabu i da se svađa, već da usmeri fokus ka igri.

- Počeli smo novi sado-mazo trend. Krećemo u 8 ujutru, radimo do 6 popodne. On ustane i dođe i kaže da bekhend nije funkcionisao, iako je nama savršeno delovalo. Onda dođe i kaže da servis ne radi. On je genije i perfekcionista i takvim ljudima uvek nedostaje još nešto. Ponosan sam na njega zbog poslednja dva meča posebno. Rekao sam mu da mora da prestane da priča sa nama ako hoće da osvoji turnir. Kada se mučio i protiv Alkaraza i Ruda, nije vikao na nas, nije se okretao, bio je fokusiran. Posebno protiv Karlosa. Igra najbolji tenis tada, kada ne troši energiju na nepotrebne stvari. - dodao je Ivanišević.

Posle meča i velikog trijumfa na "Šatrijeu", mnogi su pričali o Ivaniševićevoj odluci da ode iz Đokovićevog boksa i taj potez iznenadio je mnoge. Ipak, Goran je objasnio taj odlazak kratko:

- Morao sam da pi*am.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Spolstra uporedio Majami Hit sa Đokovićem

Izvor: B92, 12.Jun.2023

Trener Majami Hita Erik Spolstra istakao je divljenje prema Novaku Đokoviću...Đoković je u nedelju osvojio 23. grend slem, po čemu je postao najtrofejniji teniser u istoriji...Nakon meča je izjavio "Uzmi stvari u svoje ruke, veruj i stvori je (budućnost)", što je jedan novinar na pres konferenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.